Vroege tegenvaller voor INEOS-ster Hayter: voorlopig uit roulatie met sleutelbeenbreuk Wielrennen
Wielrennen

Vroege tegenvaller voor INEOS-ster Hayter: voorlopig uit roulatie met sleutelbeenbreuk

Vroege tegenvaller voor INEOS-ster Hayter: voorlopig uit roulatie met sleutelbeenbreuk

Ethan Hayter heeft een sleutelbeenbreuk overgehouden aan zijn val in de Cadel Evans Great Ocean Race. De 24-jarige Brit van INEOS Grenadiers kwam in de eindsprint hard ten val en mist door zijn blessure het Europees Kampioenschap op de baan in Zwitserland.

Zijn ploeg laat weten dat Hayter succesvol is geopereerd en begint aan zijn revalidatie. De Brit wordt door de medische staf gemonitord richting zijn terugkeer in training. Oorspronkelijk stonden er voor Hayter veelal meerdaagse rittenkoersen op het programma, inclusief de Ronde van Baskenland. De klassiekers staan niet als prioriteit aangekruist in 2023.

Hayter geldt als groot talent en kende een succesvol 2022 met zes overwinningen. Zijn belangrijkste zeges waren de Britse nationale tijdrittitel en de eindzege in de Ronde van Polen. Zonder materiaalpech had hij op zeker ook een medaille gewonnen bij het WK tijdrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws