'Fun fact': Alpecin-Deceuninck brengt naast Van der Poel nog twee wereldkampioen naar GP Wallonie Wielrennen
Wielrennen

'Fun fact': Alpecin-Deceuninck brengt naast Van der Poel nog twee wereldkampioen naar GP Wallonie

'Fun fact': Alpecin-Deceuninck brengt naast Van der Poel nog twee wereldkampioen naar GP Wallonie

Mathieu van der Poel weet wie hem woensdag gaan ondersteunen in de GP Wallonie. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck rijdt in de wedstrijd rondom de Citadel van Namen, die hij vorig jaar wist te winnen, zijn eerste race in België in zijn regenboogtrui.

Van der Poel wordt woensdag ondersteund door onder meer Soren Kragh Andersen, wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch en Dries De Bondt. Om opnieuw te willen winnen zal hij die knechten ook nodig hebben, daar hij onder meer Michael Matthews en Biniam Girmay als tegenstanders treft in Wallonië.

Zijn ploeg komt bij de aankondiging van de selectie nog prompt met een 'fun fact' opzetten. Er staan vanuit Alpecin-Deceuninck namelijk drie regenboogtruien aan de start. Naast Van der Poel zijn dit dus Vermeersch (gravel), maar ook Axel Laurance. De Fransman is de regerend wereldkampioen bij de beloften.

Van der Poel reed tot dusver de Bretagne Classic en de GP Fourmies in zijn regenboogtrui. In beide koersen vertolkte hij een bijrol.

Selectie Alpecin-Deceuninck GP Wallonie 2023

Mathieu van der Poel
Soren Kragh Andersen
Axel Laurance
Dries De Bondt
Gianni Vermeersch

Henri Uhlig
Fabio Van den Bossche

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news