Vuelta-ploegen in dubio voor zware bergrit: 'Alles zal afhangen van Jumbo-Visma' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-ploegen in dubio voor zware bergrit: 'Alles zal afhangen van Jumbo-Visma'

Vuelta-ploegen in dubio voor zware bergrit: 'Alles zal afhangen van Jumbo-Visma'

De zesde rit van de Vuelta is er één met een loodzware aankomst op Pico del Buitre, waar Remco Evenepoel zijn leiderstrui graag wil kwijtspelen. Verschillende renners ploegleiders blikten na de rit van woensdag alvast vooruit op die etappe.

Evenepoel zelf was alvast duidelijk: 'Ik hoop dat er een mooie vlucht wegrijdt die voor de ritzege kan gaan en dan zien we wel wat we met de trui doen. Zo'n klim van een halfuur moet me momenteel goed liggen, maar Jonas Vingegaard is de beste klimmer van de wereld. Dan let je toch altijd op en kijk je meer naar zijn wiel dan anders, maar we moeten sowieso alert zijn.'

Woorden die ze bij UAE Team Emirates in zich hebben opgenomen. In gesprek met Cyclingnews stelt ploegbaas Joxean Matxin dat Evenepoels aankondiging om het rood af te staan voor 'totale oorlog' zal zorgen in de zesde etappe. 'Het is alsof je een bal in de lucht gooit en iedereen wil 'm vangen. De eerste zestig á zeventig kilometer kunnen om zijn in een oogwenk. Zeventig tot honderd renners willen ervoor gaan.'

Om die reden denkt Matxin dat het nog geen makkelijke opgave wordt om de vlucht ver weg te laten rijden. 'De race zal zichzelf controleren. Een slecht scenario zou zijn wanneer er veertig wegrijden en daar zitten vier of vijf tussen die je daar liever niet hebt. Wij kunnen alleen maar onze eigen wedstrijd rijden, we hebben geen invloed op de tactiek van Quick Step. Onze kopmannen (Juan Ayuso en João Almeida, red.) zijn heel goed.'

Krijgt een vlucht echt de ruimte? Dat ligt aan Jumbo-Visma

'De wegen zijn de hele dag vrij goed, met een zware slotklim', liet INEOS Grenadiers-ploegleider Steve Cummings over de zesde etappe weten bij Eurosport. 'De laatste 4,5 kilometer zijn heel smal en steil, dus we mogen flink wat spektakel verwachten. Ik kijk er heel erg naar uit, maar we weten niet of het voor de ontsnapping of de klassementsrenners gaat zijn. Met 4000 hoogtemeters zou je denken dat het voor de klassementsmannen is, maar als we zo denken missen we de ontsnapping. We moeten vanaf de start klaar zijn', aldus de Brit, die Filippo Ganna woensdag zag verrassen met een tweede plek.

Ook bij Groupama-FDJ kunnen ze het verloop van de zevende rit niet voorspellen. 'Het is een heel lastige aankomst bergop, maar we weten niet wat er gaat gebeuren. De ontsnapping zou het tot het einde kunnen halen, maar alles zal afhangen van hoe Jumbo-Visma de koers gaat aanpakken', laat ploegleider Benoit Vaugrenard daar optekenen. Hun pion Lenny Martinez staat momenteel derde.

En wat denken ze dan bij Jumbo-Visma zelf, waar ploegleider Grischa Niermann in het wedstrijdverslag al wat los liet? 'Het wordt weer een nieuwe test voor onze mannen. We hebben natuurlijk al een zware etappe gehad twee dagen geleden. De slotklim zal erg pittig worden. Gelukkig is dat bekend terrein voor Primoz, die er in 2019 al zesde werd', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws