Jumbo-Visma-ploegleider Niermann blikt vooruit op 'erg pittige' Vuelta-rit naar Pico del Buitre Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-ploegleider Niermann blikt vooruit op 'erg pittige' Vuelta-rit naar Pico del Buitre

Jumbo-Visma-ploegleider Niermann blikt vooruit op 'erg pittige' Vuelta-rit naar Pico del Buitre

Jumbo-Visma is met één doel in deze Vuelta en dan zijn dagen als de door Kaden Groves gewonnen vijfde etappe niet direct de ritten waarin ze het moeten het doen. De Nederlandse formatie kwam de vlakke rit zonder al te veel problemen door en kijkt zodoende vooral vooruit naar de volgende beproeving in de bergen, die donderdag alweer om de hoek loert in de Spaanse ronde.

'Het doel voor de vijfde etappe was om zonder kleerscheuren aan de finish te komen', aldus ploegleider Grischa Niermann in het wedstrijdverslag van de Nederlandse formatie. 'Dat is gelukt. We zijn de dag prima doorgekomen. Wilco voelde zich prima na de valpartij van dinsdag. Dat is een mooie opsteker', aldus de Duitser. Kelderman viel in die etappe in de slotfase en verloor woensdag opnieuw enkele minuten, al is dat geen onoverkomelijk probleem. Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en ook Sepp Kuss staan er namelijk nog altijd goed voor.

Niermann: 'Pico del Buitre wordt nieuwe test voor onze mannen'

Donderdag staat er een zware bergrit op de rol in de Vuelta, waarvan wedstrijdleider Remco Evenepoel - die slim zes bonificatiesecondes mee wist te graaien - al meermaals liet optekenen dat hij zijn rode trui liever kwijt dan rijk is. Bij Jumbo-Visma zijn ze zich ook bewust van de zwaarte van die rit, die zal eindigen op de Pico del Buitre. Met name in de laatste kilometers bereiken de stijgingspercentages daar de dubbele cijfers.

'Het wordt weer een nieuwe test voor onze mannen. We hebben natuurlijk al een zware etappe gehad twee dagen geleden', stelt Niermann. 'De slotklim zal erg pittig worden. Gelukkig is dat bekend terrein voor Primoz, die er in 2019 al zesde werd.' De Sloveen reed destijds met Alejandro Valverde en Miguel Ángel López weg van de concurrentie, terwijl vluchter Ángel Madrazo de rit won namens de procontinentale formatie Burgos-BH.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws