Vuelta-voorganger spreekt Kuss moed in: 'Magische kans, maar ze moeten niet té agressief worden' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-voorganger spreekt Kuss moed in: 'Magische kans, maar ze moeten niet té agressief worden'

Vuelta-voorganger spreekt Kuss moed in: 'Magische kans, maar ze moeten niet té agressief worden'

Sepp Kuss gaat als leider de derde week van de Vuelta a Espana in en daarmee is hij zomaar kanshebber om Chris Horner op te volgen als Amerikaanse winnaar van de Spaanse wielerronde. Die won de Vuelta in 2013 op 42-jarige (!) leeftijd en is tegenwoordig analist, in welke hoedanigheid hij ook de positie van Kuss besprak.

'Jumbo-Visma staat op één, twee en drie in het klassement', begint de uit Oregon afkomstige Horner met de feiten. 'En dat doen ze na het winnen van de Giro met Primoz Roglic en de Tour met Jonas Vingegaard. Nu hebben ze de kans om de Vuelta te winnen met de Amerikaan Kuss, die een geweldige voorsprong heeft in het algemeen klassement.'

Horner denkt dat Jumbo-Visma voor veiligere tactiek kan kiezen 

'Ik moet Sepp daarvoor feliciteren, en ik geloof er ook in dat hij een magische kans heeft om de rode trui vast te houden', meent de voormalig klimmer. 'Dan ga ik er wel vanuit dat de tactiek van Jumbo-Visma niet té agressief moet worden. Op de Tourmalet had ik Jonas Vingegaard eerder een steady tempo laten rijden in plaats van aan te vallen, dat leek me de veiligere tactiek. Als Vingegaard op kop rijdt met Kuss in zijn wiel, stel je je klassement ook veilig. En wie gaat Primoz Roglic dan kloppen in een sprintje? Pakweg Enric Mas niet, als we het realistisch bekijken.'

'De manier hoe ze koersen gaat tot dusver goed, dat zeker, maar ik zou het wat veiliger aanpakken', vervolgt Horner. 'Nu ze op één, twee en drie staan, kunnen ze meer controleren. Maar goed, misschien ben ik ook wat te soft omdat ik graag zou zien dat Kuss als tweede Amerikaan de Vuelta wint. Jumbo-Visma kan de ontsnappingen laten gaan, dus dat zou ik dan ook doen', sluit de Amerikaan, die zijn eigen Vueltazege veiligstelde op de Angliru, af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws