Zeeman gelooft ogen niet na beschuldiging mechanische doping van Pineau: 'Kan hij over anderen praten?' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman gelooft ogen niet na beschuldiging mechanische doping van Pineau: 'Kan hij over anderen praten?'

Zeeman gelooft ogen niet na beschuldiging mechanische doping van Pineau: 'Kan hij over anderen praten?'

Franse analisten/ploegleider en Jumbo-Visma, het is de afgelopen jaren al meermaals geen gelukkig huwelijk gebleken. Ex-renner Jerome Pineau overschreed afgelopen weekeinde echter wel een grens door de Nederlandse ploeg openlijk van mechanische doping te beschuldigen, wat uiteraard niet in goede aarde viel bij de succesformatie.

Pineau deed zijn uitspraken in een podcast van RMC Sport.' We zien de beelden… Ik heb het niet over doping, maar over iets dat nog veel erger is. Mechanische doping. Als je kijkt naar de aanval van Sepp Kuss op de Col du Tourmalet... tegen renners die geen sukkels zijn. Kuss rijdt bij zijn demarrage tien kilometer per uur sneller, moet vervolgens remmen door een toeschouwer en rijdt dan weer tien kilometer per uur sneller', stelde de ex-renner.

'Hoe kun je dat verklaren?', vroeg de Fransman zich af, om vervolgens zelfs nog de vergelijking te maken met de duistere dagen van de wielersport. 'Ik maak me zorgen over mijn sport. Bij Lance Armstrong waren er ook nooit bewijzen, maar wij wisten als renners in het peloton wel van zijn bedrog. Nu is precies hetzelfde aan het gebeuren', aldus de serieuze beschuldigingen van Pineau, die later verder niet wenste in te gaan op zijn uitspraken.

Zeeman houdt Pineau spiegel voor na serieuze beschuldigingen aan adres Jumbo-Visma

Jumbo-Visma wenste in eerste instantie niet te reageren op de ongefundeerde aantijgingen van Pineau, maar nadat diens uitspraken via L'Equipe en enkele Nederlandse en Belgische media verspreid werden deed sportief directeur Merijn Zeeman dat toch via een bericht aan GCN. 'Commentaren van een 'manager' die meerdere renners en stafleden contracteerde, en waarvan in oktober bleek dat hij iedereen voor de gek hield en die mensen in een benarde positie bracht?', doelt Zeeman vragend op het geflopte Paris Cycling-project van Pineau, waar onder meer Mark Cavendish en Cees Bol de dupe van werden.

'Kan die persoon over anderen praten?', was de korte, maar veelzeggende reactie van Zeeman via een tekstbericht. Het is overigens niet de eerste keer dat er in Frankrijk roering ontstaat rondom Jumbo-Visma: zowel in de Tour van dit jaar als vorig jaar werd er her en der al een steekje onder water uitgedeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws