Vuillermoz kan Tour de France vergeten na zware valpartij in Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Vuillermoz kan Tour de France vergeten na zware valpartij in Zwitserland

Vuillermoz kan Tour de France vergeten na zware valpartij in Zwitserland

Alexis Vuillermoz kan deelname aan de Tour de France zetten na zijn valpartij in de tijdrit in de Ronde van Zwitserland. De Franse coureur liep daarbij een bekkenbreuk op, waarvoor hij geopereerd zal moeten worden.

Vuillermoz reed een behoorlijke Ronde van Zwitserland. Op het moment van zijn valpartij stond hij nog op een negentiende plek in het algemeen klassement, op zo'n zes minuten achterstand van Richard Carapaz. Tijdens de tijdrit kwam hij echter ten val, waarna hij afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. De artsen stelden daar een bekkenbreuk vast bij de ongelukkige Fransman. Zijn ploeg meldt dat hij daarvoor onder het mes zal moeten. Daarna volgt een lang herstelproces.

Dat betekent dat Vuillermoz deelname aan de Tour de France uit zijn hoofd zal moeten zetten. De renner van Team Total Direct Energie, in het verleden al niet gespaard door valpartijen, zal zijn kunststukje uit de editie van 2015 op de Mûr-de-Bretagne dus niet kunnen herhalen. De beklimming is dit jaar het sluitstuk van de tweede etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws