Wielrennen op TV 13 juni 2021 | Verschillende slotstukken én vrouwenkoers te zien! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 13 juni 2021 | Verschillende slotstukken én vrouwenkoers te zien!

Wielrennen op TV 13 juni 2021 | Verschillende slotstukken én vrouwenkoers te zien!

Nadat we zaterdag al getrakteerd werden op een heerlijke dag vol koers, kunnen we ons zondag wederom voor de TV nestelen. Bij de mannen staan er verschillende slotstukken op het programma, maar ook de vrouwen komen in actie. Waar en hoe laat je dat allemaal ziet, dat vertelt In de Leiderstrui je in dit overzicht.

TV en tijden etappe 8 Ronde van Zwitserland

Het eerste slotstuk speelt zich af in de Ronde van Zwitserland. Tom Dumoulin en co mogen hun borst nog één keer natmaken, want de slotrit bevat heel wat beklimmingen. Weet Richard Carapaz de eindzege veilig te stellen, of beschikt Rigoberto Urán misschien wel opnieuw over wonderbenen?

Het vertrek vanuit Andermatt staat gepland om 12.45 uur. Vanaf dat moment is de rit live te volgen bij de (betaalde) Eurosport Player. Heb je geen abonnement bij de sportzender? Geen probleem, want In de Leiderstrui doet van start tot finish (rond 17.20 uur) live verslag middels een liveblog!

TV en tijden etappe 5 Baloise Belgium Tour

In België wordt zondag de vijfde en laatste etappe van de Baloise Belgium Tour verreden. Vrijdag en zaterdag wist Caleb Ewan raak te schieten, en het zou zo maar eens 'drie op een rij' kunnen worden voor de Australiër. De renners mogen namelijk een nagenoeg vlak parcours gaan afleggen!

De etappe gaat om 10.30 uur van start. Drie uurtjes later is de rit live te volgen bij het Belgische Sporza op zender Een. Ook de Eurosport Player is er vanaf dat moment live bij, al dien je daar dus wel een abonnement voor te hebben. De finish in Beringen wordt verwacht rond de klok van 14.45 uur.

TV en tijden etappe 5 Ronde van Slovenië

De slotrit in de Ronde van Slovenië is er een met de nodige beklimmingen. Toch lijkt de kans aannemelijk dat een sprinter er met de winst vandoor gaat, aangezien de slotfase van de rit niet al te pittig oogt. Tadej Pogacar zal zich geen zorgen maken om deze dag, daar de eindzege met een voorsprong van bijna anderhalve minuut zo goed als binnen lijkt.

In Slovenië wordt er gestart om 10.15 uur, om te finishen tussen 14.35 uur en 15.10 uur. Eurosport verzorgt de live-uitzending vanaf 13.00 uur, zowel via Eurosport 2 als de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 4 Route d’Occitanie

Ook in het slotstuk van de Route d'Occitanie staat de renners heel wat klimwerk te wachten. De finish bevindt zich op de top van een beklimming van de eerste categorie, dus de renners mogen in hun handjes wrijven. Deze Franse rittenkoers is helaas niet live te volgen op TV. Wel kun je na de finish, die verwacht wordt tussen 15.20 uur en 15.40 uur, een uitgebreid wedstrijdverslag teruglezen bij In de Leiderstrui.

TV en tijden Flanders Diamond Tour

De vrouwen komen zondag eveneens in actie, en wel tijdens de Flanders Diamond Tour. Met dames als Chantal van den Broek-Blaak, Lorena Wiebes en Jolien D'Hoore verschijnen er niet de minste namen aan de start van deze Belgische eendagskoers. Het vrouwenpeloton schiet om 14.00 uur uit de startblokken. Het lijkt erop dat de koers niet live op TV te volgen is. Wel verzorgt het Belgische RTV een livestream, waar de koers vanaf 16.00 uur te bekijken is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws