🎥 Puck Pieterse ondanks lelijke val vijfde op Short Track Nove Mesto, Tom Pidcock kan het niet bolwerken Mountainbiken
Mountainbiken

🎥 Puck Pieterse ondanks lelijke val vijfde op Short Track Nove Mesto, Tom Pidcock kan het niet bolwerken

🎥 Puck Pieterse ondanks lelijke val vijfde op Short Track Nove Mesto, Tom Pidcock kan het niet bolwerken

Nog voordat de voorlaatste bergrit van de Giro d'Italia afgewerkt werd, werd er in Tsjechië gemountainbiket. In Nove Mesto zorgden de Short Track-wedstrijden voor spektakel: Alessandra Keller won na een valpartij van Puck Pieterse bij de dames, Victor Koretzky wist de herenwedstrijd op zijn naam te schrijven.

Om 10.30 uur gingen de dames van start voor hun 'korte' wedstrijd van circa twintig minuten. In de eerste rondes bleef het pak goed bij elkaar, tot het plots werd opgeschrikt door een valpartij van Puck Pieterse. De Nederlandse leek het achterwiel van een voorgangster aan te raken en duikelde onderuit, waardoor ze helemaal werd teruggeslagen naar de laatste posities.

De dame van Alpecin-Deceuninck panikeerde niet en reed gezwind terug naar de voorste posities, maar daar kon ze niet direct meer het verschil maken. De Zwitserse Keller reed weg van de concurrentes en liet wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot achter, terwijl Pieterse nog zeer sterk naar een vijfde plek reed. Anne Tauber eindigde als negende.

'Ik voelde me heel sterk', zei Keller achteraf. 'Ik sloeg een gat, maar moest uiteindelijk nog flink op mijn tanden bijten. Ik had niet direct in de gaten dat er een valpartij was, dus dat was ook niet de reden dat ik aanviel', aldus de winnares uit Zwitserland.

Daarna was het aan de mannen, waar Tom Pidcock op de laatste startrij begon. De Brit keek het allemaal op zijn gemakje aan en besloot in de tweede ronde dan toch maar wat op te schuiven, waardoor hij bij het ingaan van de vierde ronde helemaal voorin post kon vatten.

Vanaf dat moment stond ook de concurrentie op scherp, waarbij wereldkampioen Sam Gaze nog even schouder aan schouder ging met Pidcock. Richting de slotronde nam de nervositeit nog wat extra toe, met Nino Schurter op kop. Op het stuk bergop pakte Pidcock vervolgens de forcing over, maar hij kon het niet blijven bolwerken. In de laatste rechte lijn was het vervolgens Koretzky die de beste was, voor Christopher Blevins. Pidcock werd zevende.

Uitslag Wereldbeker mountainbiken Nove Mesto - shorttrack 2024 vrouwen en mannen

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws