Wales-brigade INEOS Grenadiers blijft intact: na Thomas en Swift verlengt ook Rowe Wielrennen
Wielrennen

Wales-brigade INEOS Grenadiers blijft intact: na Thomas en Swift verlengt ook Rowe

Wales-brigade INEOS Grenadiers blijft intact: na Thomas en Swift verlengt ook Rowe

Luke Rowe rijdt ook de komende twee jaar voor INEOS Grenadiers. De Welshman koerst al sinds 2012 voor het bastion van Dave Brailsford en blijft dus minimaal tot en met 2025 aan boord van de Britse formatie.

Rowe ontwikkelde zichzelf vlot tot gekende helper en waardevol lid van de zo succesvolle Tourploeg van - toen nog - Sky. Door de jaren heen nam hij de rol van wegkapitein van zich op, welke hij nog altijd vertolkt. Afgelopen jaar reed hij geen grote ronde nadat hij buiten de Giro-selectie werd gelaten, maar was hij wel van belang in de kleinere koersen.

'Deze ploeg mag ik al mijn hele loopbaan mijn thuis noemen en het is dus een hele eer dat ik mag blijven', laat Rowe weten. 'Ik heb geluk gehad dat ik onderdeel ben geweest van enkele briljante resultaten in het verleden en ben er zeker van dat we ook zo'n mooie toekomst voor ons hebben. Als Grenadier heb ik enkele ongelofelijke momenten meegemaakt en die gaan er nog komen.'

Rowe wil samen met vrienden Thomas en Swift jongere garde INEOS op weg helpen

'Als lid van de oudere garde, samen met G en Swifty, hebben we de kans om de jongere generatie te helpen en zo de doelen van de ploeg te verwezenlijken.' G (Geraint Thomas) en Swifty (Ben Swift) komen net als Rowe uit Wales en de drie zijn al geruime tijd goede vrienden. Rowe neemt ook nog altijd de podcast Watts Occuring op met Thomas, die net als Swift, Laurens De Plus en Carlos Rodríguez ook zijn contract verlengde.

'Tot slot wil ik eenieder danken voor de steun die we krijgen als ploeg', richt Rowe zich tot de fans van INEOS Grenadiers. 'Ik kan er niet op wachten om jullie volgend jaar weer langs de weg te zien', besluit de tweevoudig winnaar van de ZLM Tour en de nummer vijf van de Ronde van Vlaanderen in 2016.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws