Soudal Quick-Step houdt met Van Lerberghe vertrouweling Merlier langer aan boord Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step houdt met Van Lerberghe vertrouweling Merlier langer aan boord

Soudal Quick-Step houdt met Van Lerberghe vertrouweling Merlier langer aan boord

Bert Van Lerberghe heeft zijn verbintenis bij Soudal Quick-Step met twee jaar verlengd. De uit Kortrijk afkomstige Belg richt zich de komende jaren op zijn rol als lead-out voor boezemvriend Tim Merlier, waarvoor hij binnen de ploeg zeer gewaardeerd wordt.

'De voorgaande vier seizoen in de ploeg zijn heel mooi geweest en dit is een team dat ik nergens mee kan vergelijken: het voelt als familie', laat de opgeluchte Van Lerberghe weten. 'Ik ken mijn rol als knecht en wil alles voor de ploeg doen in de klassiekers, maar ook in de sprints voor Tim. Dan denk ik met name aan koersen als Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix, waarin ik finale wil rijden en de ploeg wil helpen met het winnen van klassiekers.'

Van Lerbeghe trots op band met kopman Merlier

Van Lerberghe gaat dieper in op zijn relatie met Merlier. 'Iedereen kent mijn vriendschap met hem, wat uiteraard ook onderdeel was van de keuze om te verlengen. We kennen elkaar nu meer dan twintig jaar en ik denk dat hij ook deels naar deze ploeg is gekomen omdat ik er rijd. Het zou dus raar zijn om bij Soudal Quick-Step te vertrekken, net nu Tim er is.'

'We wisten niet precies hoe het zou gaan werken toen Tim bij de ploeg kwam, maar we vertrouwen elkaar blindelings. Zowel op als naast de fiets, dus het is voor mij niet meer dan logisch dat ik bij de ploeg blijf', aldus Van Lerberghe in het persbericht.

Ploegbaas Patrick Lefevere is ook content. 'Bert is een sterke coureur, die zich altijd opoffert voor de ploeg. Gedurende zijn tijd bij onze ploeg is hij één van de betere lead-outs geworden, waarbij hij ook een goede band heeft met Merlier. Ik ben blij dat hij nog twee jaar voor ons koerst', laat de CEO van Soudal Quick-Step optekenen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news