Walscheid wint na 'best mogelijke prestatie', maar had wel schrik van Roglic: 'Moeilijke situatie' Wielrennen
Wielrennen

Walscheid wint na 'best mogelijke prestatie', maar had wel schrik van Roglic: 'Moeilijke situatie'

Walscheid wint na 'best mogelijke prestatie', maar had wel schrik van Roglic: 'Moeilijke situatie'

Max Walscheid was donderdag op indrukwekkende wijze de sterkste in de massasprint van de GP de Denain, maar het had weinig gescheeld of het was niet zover gekomen. De Duitser van Cofidis moest zelfs nog een paar stevige beurten doen om een kopgroep met Primoz Roglic terug te halen. Dat lukte.

'Ik ben ongelofelijk blij, we hebben de best mogelijke prestatie geleverd en ik heb het af kunnen maken. Als ploeg hebben we de hele race in de controle gereden en Piet Allegaert deed een perfecte leadout richting de laatste 500 meter. Voor mij was het toen vol gas naar de streep', zo analyseert Walscheid.

Dat Roglic er met drie van INEOS Grenadiers vandoor was en pas op een kilometer van de meet werd teruggehaald, was wel even tricky. 'Ik wist dat het een moeilijke situatie was en was wel een beetje bang dat we ze niet terug zouden halen. Uiteindelijk moet ik daar ook Intermarché-Wanty-Gobert voor bedanken, zij gingen er vol voor. Gelukkig hebben zij het teruggebracht.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws