Sterke Roglic kent goede generale voor Tour de France: 'Dingen geleerd waar ik niet aan gewend was' Wielrennen
Wielrennen

Sterke Roglic kent goede generale voor Tour de France: 'Dingen geleerd waar ik niet aan gewend was'

Sterke Roglic kent goede generale voor Tour de France: 'Dingen geleerd waar ik niet aan gewend was'

Primoz Roglic eindigde donderdag als 36e in de GP de Denain, maar maakte indruk met zijn manier van koersen. Op de kasseienkoers testte hij zijn benen voor de kasseienrit in de Tour de France en dat ging hem goed af. Vanuit de late kopgroep wist hij bijna mee te doen voor de overwinning, maar ze werden net voor de finish gegrepen door het peloton. Na afloop deed hij zijn verhaal op de eigen ploegsite.

'Het was een speciale en moeilijke dag, maar het ging goed. Ik ben niet ontevreden over het uiteindelijke resultaat, omdat dat niet het ultieme doel van vandaag was', zo geeft de Sloveen van Jumbo-Visma aan. Samen met onder andere Jonas Vingegaard stond Roglic aan de start om zich voor te bereiden op wat komen gaat in de aankomende Tour. Dat ging hem goed af, want in het slot van de etappe wist hij met drie INEOS-renners een gat te slaan, wat ze bijna tot de meet volhielden. Het peloton was echter net op tijd wakker, waarna Max Walscheid de koers in een sprint won.

Voor Roglic was het resultaat na afloop niet het belangrijkste, maar vooral dat hij ervaring heeft opgedaan op de kasseien. 'Het is totaal iets anders om op kasseien te rijden. Ik heb dingen geleerd waar ik niet aan gewend was, zoals de nervositeit voorafgaand aan de kasseistroken. Positionering is heel belangrijk en dat maakt het ook gevaarlijk.' De volgende koers voor Roglic staat zaterdag op het programma, waarin hij Wout van Aert goed van voren moet positioneren in diens kans om toe te slaan in Milaan-Sanremo. Daar krijgt de Belg onder andere concurrentie van Tadej Pogacar, de landgenoot en grote concurrent van Roglic en co.

Ploegleider Niermann: 'Vandaag heeft ons veel beter gemaakt met het oog op de zomer'

Ook ploegleider Grischa Niermann was na afloop tevreden over het koersverloop en denkt dat zijn ploeg goede zaken heeft gedaan richting de aankomende Tour. ‘We waren hier om de mannen en het materiaal te testen en Primoz heeft het super gedaan. We hebben veel geleerd voor de kasseirit in de Tour de France. We kunnen buiten de val van Lennard (Hofstede, red.) tevreden terugkijken op vandaag, omdat we hebben gedaan waarvoor we gekomen zijn. Ik denk dat vandaag ons veel beter heeft gemaakt met het oog op de zomer.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws