Wang verrast Belgen in rit tegen de klok: 'Van gedroomd sinds ik kampioen werd in 2019' Wielrennen
Wielrennen

Wang verrast Belgen in rit tegen de klok: 'Van gedroomd sinds ik kampioen werd in 2019'

Wang verrast Belgen in rit tegen de klok: 'Van gedroomd sinds ik kampioen werd in 2019'

Gustav Wang is verrassend de winnaar geworden van het WK tijdrijden voor junioren. In België wist de 18-jarige Deen de Brit Joshua Tarling en de Belg Alec Segaert voor te blijven.

Over een redelijk vlak parcours van 22,3 kilometer reden de junioren van Knokke naar Brugge. Waar voor de start de Belgen met Segaert en Cian Uijtdebroeks de favorieten in huis leken te hebben, kwamen zij niet verder dan een derde (Segaert) en zesde (Uijtdebroeks) plaats. Segaert was dertien dagen geleden nog de beste op het EK, waar hij Uijtdebroeks nipt voorbleef, maar waar Wang niet aan de start stond. Wang was vanzelfsprekend blij met zijn overwinning, zo verklaarde hij na afloop in het flashinterview. 'Geweldig. Ik heb hiervan gedroomd sinds ik het nationaal kampioenschap in 2019 won.'

Wang was in 2019 en 2020 al Deens kampioen bij de junioren, maar moest die eer dit jaar laten aan Carl-Frederik Bévort. Die werd dinsdag uiteindelijk vierde, op minder dan één seconde van Segaert. 'Het voelt heel goed dat ik kan bewijzen dat ik de beste van de wereld ben.' Het was overigens de tweede overwinning achter elkaar voor Denemarken, nadat Johan Price-Pejtersen gisteren bij de beloften wist toe te slaan. 'Dat gaf zeker een boost. Het is geweldig dat twee Deense rijders hier op de top van het podium staan.' In de tijdrit bij de junioren speelden de Nederlanders een bijrol. Tibor del Grosso was met een zestiende plaats de beste Nederlander, waar Joost Brinkman 35e werd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws