Wang verrast de favorieten en wordt wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Wielrennen
Wielrennen

Wang verrast de favorieten en wordt wereldkampioen tijdrijden bij de junioren

Wang verrast de favorieten en wordt wereldkampioen tijdrijden bij de junioren

Gustav Wang is de verrassende winnaar geworden van het wereldkampioenschap tijdrijden voor juniorenmannen. De Deen startte vroeg en zijn tijd wist stand te houden. De Belgische favoriet Alec Segaert veroverde het brons.

Bij de juniorenmannen had België wederom goede kansen om er met het goud vandoor te gaan, dus werd er met extra aandacht gekeken wat Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks zouden kunnen uithalen tegen hun generatiegenoten. Uijtdebroeks, die afgelopen week nog een spierscheuring opliep, kon zijn rol als favoriet echter niet volledig vervullen. Hoewel hij prima reed, kwam hij ruim tekort om Gustav Wang van de hot seat te duwen. Hij had al vroeg een sterke tijd neergezet.

Toppers bijten zich stuk op Wang

Sterker nog: er waren er meer die zich stukbeten op de tijd van Wang. De Deen kon achter de schermen toekijken hoe de ene na de andere renner trager dan hij was. Het was daarom wachten tot de grote favoriet van de dag aan het eerste tussenpunt kwam: Alec Segaert. De Belg had zichzelf eerder deze maand nog gekroond tot Europees kampioen in dit onderdeel.

Echter, ook de Belg bleek bij het tussenpunt niet opgewassen tegen de sterke tijd van Wang. Segaert was hier al bijna negentien teller trager, wat hij in het vervolg van de rit niet meer goed kon maken. Wel was het goed genoeg voor het brons, achter Wang en Joshua Tarling (Groot-Brittannië).

Snel meer

Uitslag WK tijdrijden voor mannen junioren 2021

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws