Wellens laat wederom vroeg goede vorm zien met klinkende zege op Mallorca Wielrennen
Wielrennen

Wellens laat wederom vroeg goede vorm zien met klinkende zege op Mallorca

Wellens laat wederom vroeg goede vorm zien met klinkende zege op Mallorca

De Trofeo Serra de Tramuntana, onderdeel van de Challenge Mallorca, is gewonnen door Tim Wellens. De Belg was in een sprintje sneller dan onder meer Alejandro Valverde. De Belg wist deze wedstrijd zo vroeg in het seizoen al drie keer eerder te winnen.

Op de derde dag van de Challenge Mallorca was het weer klimmen geblazen. De renners kregen vier beklimmingen voor de kiezen, waarvan de laatste beduidend de lastigste was. Met een lengte van veertien kilometer en een stijgingspercentage van zes procent was de Coll de Puig Major op voorhand de plek waar de renners het verschil konden maken.

Voordat het peloton die beproeving aandeed, wisten zes renners te ontsnappen uit de groep. Jacopo Mosca (Trek-Segafredo), Jokin Murguialday (Caja Rural), Julen Irizar (Euskatel-Euskadi), Raul García (Kern Pharma), Kevin Vauquelin (Arkéa Samsic) en Sander De Pestel (Sport Vlaanderen-Baloise) vormden de vlucht van de dag. Hun voorsprong werd echter nooit groot genoeg om uit handen van het peloton te blijven. Zij werden op de 'Puig Major' ingerekend.

Zeven renners strijden om de zege

Daar begonnen ook de kleppers aan hun race. Naast Valverde en Wellens vormden Enric Mas, Brandon McNulty, Emanuel Buchmann, Simon Clarke en Kobe Goossens het elitegroepje dat de rest op achterstand reed. Élie Gesbert, Warren Barguil en Ben Zwiehoff wisten hun karretje net niet aan te haken en volgden hen op een afstandje.

In de slotfase van de race probeerden Mas, Clarke en Buchmann een nieuwe schifting te forceren, maar zij werden door de rest van het groepje teruggegrepen. Vervolgens wist niemand meer los te komen, waardoor het aankwam op een sprintje. Hierin was het Wellens die Valverde de maat nam op een oplopend stukje. Clarke moest genoegen nemen met de derde plaats.

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws