Wellens na loszittend stuur en te kleine fiets 13de in Strade Bianche: 'Voelde mij supergoed' Wielrennen
Wielrennen

Wellens na loszittend stuur en te kleine fiets 13de in Strade Bianche: 'Voelde mij supergoed'

Wellens na loszittend stuur en te kleine fiets 13de in Strade Bianche: 'Voelde mij supergoed'

Het zit Tim Wellens nog niet mee in de voorjaarskoersen. Waar hij zijn topvorm in het Openingsweekend niet kon verzilveren met een podium, was hij in de Strade Bianche kansloos na materiaalpech.

De koers werd gewonnen door Tom Pidcock, die met een solo van ruim vijftig kilometer een soortgelijke prestatie leverden als de ploeggenoot van Wellens Tadej Pogacar een jaar eerder. ‘Straf gereden’, zegt de Belg tegen Het Laatste Nieuws. Zelf verging het de renner een stuk minder. Door een loszittend stuur kon hij in de finale geen rol van betekenis spelen.

‘Ik voelde mij supergoed en zat makkelijk in de eerste groep. Ik wilde alleen niet te vroeg beginnen. Maar als ik hoor dat het op 51 kilometer van de finish lukt, is dat misschien toch niet zo’n slecht idee’, aldus Wellens, die vervolgens zijn misfortuin opnoemt. ‘Mijn stuur ging los en daardoor zakte ik een groep terug. Ik had daarna ook een te kleine fiets (fietswissel met ploegmaat, red.), wat pijn deed aan de benen. Op het einde ging ik nog voluit’, wat Wellens een dertiende plek opleverde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws