Alaphilippe geeft niet thuis in Strade Bianche: 'Ik had geen geweldige benen' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe geeft niet thuis in Strade Bianche: 'Ik had geen geweldige benen'

Alaphilippe geeft niet thuis in Strade Bianche: 'Ik had geen geweldige benen'

Julian Alaphilippe was een opvallende afwezige in de finale van de Strade Bianche. Op voorhand was de Fransman één van de grote favorieten, maar toen de koers op de zware strook Monte San Marie losbarstte moest Alaphilippe snel afhaken.

Dat Alaphilippe snel moest lossen was verrassend, daar hij een week eerder liet zien in goede vorm te zijn. Hij won toen overtuigend de heuvelachtige Faud Ardèche Classic. De benen waren een week later beduidend minder. Alaphilippe kwam op meer dan vijf minuten van winnaar Tom Pidcock als 42ste over de finish in Siena.

‘Het is altijd een plezier om hier te zijn, maar ik had geen geweldige dag’, citeert Cyclism’Actu Alaphillippe na afloop. ‘Ik probeerde steeds om in een goede positie aan de stroken te beginnen, maar op de Monte Sante Marie, waar je geweldige benen moet hebben, voelde ik meteen dat ik ze niet had.’ Andrea Bagioli was met een 29ste plaats de beste renner van Soudal-Quick Step. De ploeg van Patrick Lefevere heeft zodoende nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen na het tegenvallende Openingsweekend van een week eerder.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws