Wiebes en SD Worx voegen nieuwe zege toe aan seizoenstotaal; Nederlandse houdt Kool af in Scheldeprijs Wielrennen
Wielrennen

Wiebes en SD Worx voegen nieuwe zege toe aan seizoenstotaal; Nederlandse houdt Kool af in Scheldeprijs

Wiebes en SD Worx voegen nieuwe zege toe aan seizoenstotaal; Nederlandse houdt Kool af in Scheldeprijs

Lorena Wiebes heeft zich in een met zon overgoten Schoten tot winnares van de Scheldeprijs voor vrouwen gekroond. De Nederlandse van SD Worx rekende af met haar voormalige lead-out Charlotte Kool (Team DSM).

De mannen mochten om 13.00 uur van start gaan in Terneuzen, maar de vrouwen skipten de reis naar Nederland. Zij vertrokken een uurtje eerder 'gewoon' in Schoten, waar traditioneel ook de finish van de Scheldeprijs is. Met een vlak parcours van 130 kilometer en goede weersomstandigheden leken het alvast goede externe factoren voor een massasprint.

Zoals wel vaker bij de dames duurde het lang voordat er een groep vluchters wegreed. Uiteindelijk besloot Mieke Dockx (Lotto-Dstny) het er maar op te wagen, samen met Alice Falazzi van Fassa Bortolo. Ook dit tweetal kreeg echter geen vrijgeleide, wat met name te danken was aan de daadkracht van SD Worx.

Late kopgroep van zeven rijdt even vooruit

De ploeg van topfavoriete Wiebes wilde bij elke serieuze poging present zijn, om de kopvrouw op die manier letterlijk en figuurlijk uit de wind te zetten. Toch slaagden ze daar uiteindelijk niet in: Kelly Van den Steen, Amandine Fouquenet, Babette van der Wolf, Katrijn De Clercq en Simone Boilard reden met z'n vijven weg, zonder dame van SD Worx dus. Op die manier moest de ploeg van Wiebes alsnog op kop rijden in het peloton.

De vijf kregen later bijval van nog twee rensters: Sara Van De Vel en Noelle Rütschi. In de grote groep daarachter maakten ze zich daar ook weinig zorgen om, al beschikten de zeven bij het ingaan van de laatste twintig kilometer nog altijd over een voorgift van meer dan een minuut.

Vanaf dat moment viel het echter wat stil, waardoor het peloton plots weer met rasse schreden naderde. Uiteindelijk was het op negen kilometer ban de streep definitief gedaan, waarna de focus volledig op de naderende sprint kon.

In de laatste vijf kilometer namen de dames van SD Worx de handschoen op. Met dames als Marlen Reusser, Mischa Breedewold, Femke Markus en Lonneke Uneken voor zich kreeg Wiebes de rode loper uitgerold, die ze met verve betrad. De Nederlandse ging van relatief ver aan, maar zag Kool nog bijna langszij komen.

Uitslag Scheldeprijs 2023 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws