Wielrennen op TV 10 juni 2022 | Genieten van vier koersen en Wereldbeker mountainbiken! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 10 juni 2022 | Genieten van vier koersen en Wereldbeker mountainbiken!

Wielrennen op TV 10 juni 2022 | Genieten van vier koersen en Wereldbeker mountainbiken!

Vrijdag 10 juni is het wederom genieten van drie rittenkoersen: het Critérium du Dauphiné, de Women's Tour en de ZLM Tour. Verder staat er met GP Kanton Argau nog een eendagskoers op het programma en wordt er in het Oostenrijkse Leogang een begin gemaakt met de vierde Wereldbeker mountainbiken van het seizoen. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te volgen is!

TV en tijden etappe 6 Critérium du Dauphiné 2022

De zesde etappe van het Critérium du Dauphiné voert van Rives naar Gap over een afstand van 196 kilometer. De etappe is een typische overgangsrit en lijkt dus een mooie kans voor de aanvallers te zijn. Renners als Wout van Aert en Ethan Hayter zullen echter ook mogelijkheden zien in een sprint van een uitgedund peloton. Willen Jumbo-Visma en INEOS-Grenadiers controleren met de laatste twee zware etappes in het vooruitschiet?

Om 11.35 uur wordt het peloton op gang geschoten voor de zesde etappe. De finish wordt rond 16.40 uur verwacht. Eurosport is er vanaf 14.55 uur bij Eurosport 1 en de Eurosport Player. Sporza schakelt vanaf 15.25 uur in op zender Eén.

TV en tijden etappe 3 ZLM Tour 2022

Op dag drie van de ZLM Tour staat de zwaarste etappe op het programma. De renners starten in Heythausen en trekken vervolgens naar de Limburgse heuvels, waar ze onder andere de Cauberg, de Camerig en de Eyserbosweg aan doen. De heuvels liggen echter ver van de finish, waardoor een groepssprint lastig te ontlopen lijkt.

Het peloton start om 12.00 uur, waarna de aankomst omstreeks 17.00 uur wordt verwacht. U kunt het vanaf 15.45 uur live volgen bij de regionale omroepen Omroep Brabant en L1. Vanaf hetzelfde tijdstip is er ook een livestream te vinden op de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 5 Women's Tour 2022

De voorlaatste etappe van de Women's Tour finisht bergop op de Black Mountain. Gelukkig voor de vrouwen zegt Black niets over de stijgingspercentages van de klim, daar bij profielen van beklimmingen zwart vaak wordt gebruikt om steile passages aan te duiden. Over een afstand van 5,2 kilometer is het gemiddelde percentage 5,9 procent. De laatste kilometer is aan 6,9 procent. Wie slaat toe op de Black Mountain?

De vrouwen starten om 12.20 uur, waarna de eerste renster tussen 14.51-15.25 uur aan de aankomst op Black Mountain wordt verwacht. Als u geabonneerd bent op de Eurosport Player, dan kunt u het daar vanaf 12.40 uur live volgen. Anders bent u aangewezen op een verslag van In de Leiderstrui.

TV en tijden GP Kanton Aargau 2022

In de GP Kanton Aargau rijdt een deel van de renners die zondag in de Ronde van Zwitserland starten. In de eendagskoers staat de onregelmatige Rotberg (7,1 km aan 3,8%) centraal. In totaal moeten de renners deze klim zeven keer trotseren. De finish ligt tien kilometer na de laatste passage. Met tien WorldTour-ploegen aan het vertrek belooft het een mooie koers te worden. Eurosport zendt de Zwitserse wedstrijd uit op de Eurosport Player vanaf 13.45 uur tot en met de finish, die tussen 18.00-18.15 uur zal plaatsvinden.

TV en tijden Wereldbeker mountainbiken Leogang 2022

Vrijdag wordt in het Oostenrijkse Leogang een begin gemaakt met de vierde Wereldbeker van het seizoen voor de mountainbikers. Voor zowel de vrouwen als de mannen staat het onderdeel shorttrack op het programma. Deze korte wedstrijd is belangrijk voor de startpositie voor de cross country van zondag 12 juni. Verder zijn er bij de shortrack ook felbegeerde punten voor de olympische ranglijst te verdienen. Vanaf 17.20 uur kunt u het volgen via RedBull TV en Ziggo Kanaal 14.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws