Enric Mas houdt geen ernstige verwondingen over aan val in vijfde etappe Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas houdt geen ernstige verwondingen over aan val in vijfde etappe Dauphiné

Enric Mas houdt geen ernstige verwondingen over aan val in vijfde etappe Dauphiné

Enric Mas en afdalingen: het is dit seizoen nog geen gelukkig huwelijk. De man uit Mallorca, kopman van Movistar in de Tour de France, ging in de vijfde rit van de Dauphiné al voor de derde keer tegen de grond in een afdaling dit seizoen.

In de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico naar Carpegna kwam Mas al ten val in de afdaling, terwijl hij in de slotrit van de Ronde van het Baskenland zijn kansen op winst verspeeld zag worden door een harde crash. Nu was het in de vijfde rit van de Dauphiné opnieuw raak, in de afdaling van de Côte du Dun.

Mas heeft volgens Sebastien Piquet, interviewer bij de ASO en steevast aanwezig in de auto's achter de koers, last van zijn linkerschouder. Een hard gelag voor de renner van Movistar, die zijn Tourvoorbereiding hierdoor verstoord ziet worden. Geluk bij een ongeluk is dat de Spanjaard, dertiende in het klassement, nog in koers is. Movistar meldde dat Mas aan zijn schouder werd behandeld door het medische Team van de ASO.

Mas: 'Heb niets ernstigs aan de val overgehouden'

Na de etappe liet Mas via Twitter weten dat hij geen serieuze verwondingen heeft overgehouden aan zijn val in de vijfde etappe. ‘Gelukkig heb ik niets ernstigs aan de val overgehouden en ik kon dankzij het geweldige werk van het hele team de etappe zonder noemenswaardige incidenten uitrijden.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws