Wielrennen op TV 10 mei 2022 | Eerste bergetappe in de Giro, vrouwen rijden Spaanse klassieker Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 10 mei 2022 | Eerste bergetappe in de Giro, vrouwen rijden Spaanse klassieker

Wielrennen op TV 10 mei 2022 | Eerste bergetappe in de Giro, vrouwen rijden Spaanse klassieker

Op dinsdag 10 mei 2022 gaat de Giro d'Italia, na de rustdag van maandag, verder met de vierde etappe, een zware rit met aankomst op de top van de Etna. Ook de vrouwen koersen weer. Bij hun staat de Emakumeen Nafarroako op het programma. Bent u na een koersloze maandag weer helemaal klaar om in joggingbroek de koers te volgen? Mooi zo! In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer deze wedstrijden te zien zijn op televisie.

TV en tijden etappe 4 Giro d'Italia 2022

De renners ruilen Hongarije in voor Italië, en dat zullen ze geweten hebben. De vierde rit in deze Giro is meteen de eerste keer dat het aantal hoogtemeters flink de lucht in gaat. De aankomst ligt namelijk op de top van de Etna, na een beklimming van 23 kilometer aan 5,9 procent gemiddeld.

De officiële start wordt gegeven om 12.35 uur, waarna de renners beginnen aan een tocht van 172 kilometer. Rond 17.14 uur weten we wie de roze trui van Mathieu van der Poel overneemt, of verrast de Nederlander en houdt hij stand tegen de lichtgewichten? Na de rustdag van maandag gaan we ervan uit dat u de schade wil inhalen, en we hebben dan ook goed nieuws. Eurosport zendt de koers van start tot finish uit. Om 12.15 uur kan u afstemmen op Eurosport 1 of de Eurosport player.

TV en tijden Emakumeen Nafarroako 2022

Terwijl de mannen bezig zijn aan de eerste grote ronde van het jaar, staat de vrouwen een ééndagsrace te wachten: de Emakumeen Nafarroako. Deze heuvelachtige Spaanse wedstrijd start en eindigt in Irurzun en telt 137 kilometer. Om 14.41 uur wordt de wedstrijd op gang geschoten, en gaan we op zoek naar een opvolgster van Annemiek van Vleuten, die de afgelopen twee jaar wist te winnen. In tegenstelling tot vorig jaar zendt Eurosport deze wedstrijd niet uit. Momenteel is het niet duidelijk of er een livestream van de wedstrijd zal zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws