Wielrennen op TV 11 augustus 2022 | Drie wegwedstrijden en start EK baanwielrennen! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 11 augustus 2022 | Drie wegwedstrijden en start EK baanwielrennen!

Wielrennen op TV 11 augustus 2022 | Drie wegwedstrijden en start EK baanwielrennen!

Waar de Tour de l'Ain donderdag wordt afgesloten, dient de volgende koers bij de mannen zich alweer aan: de Arctic Race of Norway. Daarnaast is de Tour of Scandinavia bij de vrouwen in volle gang en wordt het EK baanwielrennen in München geopend. Waar en hoe laat het allemaal op TV te zien is, dat weet In de Leiderstrui.

TV en tijden etappe 1 Arctic Race of Norway 2022

De Arctic Race of Norway wordt donderdag afgetrapt met een etappe van bijna honderdnegentig kilometer. Onderweg komen de renners twee klimmetjes tegen van zo'n zes procent, waarna het lokale circuit zich aandient. Ook daar is het niet geheel vlak, wat de kansen op een massasprint doet verkleinen. Dylan Groenewegen en co zullen dus bij de pinken moeten zijn.

Om 11.10 uur worden de renners in gang geschoten, waarna ze tussen 15.30 en 15.55 uur zullen finishen. Wie de openingsetappe wil aanschouwen is aangewezen op Eurosport, dat er om 13.20 uur op de Eurosport Player aan begint.

TV en tijden etappe 3 Tour de l'Ain 2022

In Frankrijk mogen de renners nog één keer hun nummers opspelden in de Tour de l'Ain. Na de sprintrit van dinsdag en de heuveletappe op woensdag krijgt het peloton donderdag te maken met de échte bergen. Guillaume Martin gaat momenteel aan de leiding in het algemeen klassement, maar weet hij die positie veilig te stellen op de slotdag?

Dat gaan we zien vanaf 12.35 uur, want dan beginnen de renners eraan. Livebeelden zijn vanaf 14.00 uur op de Eurosport Player te zien en vijf minuutjes later ook op Eurosport 1. Rond 15.45 uur weten we wie de ronde gewonnen heeft.

TV en tijden etappe 3 Tour of Scandinavia 2022

De Tour of Scandinavia trekt donderdag verder over de Noorse wegen. De rensters zullen in de derde etappe met de nodige heuveltjes geconfronteerd worden, maar echt lastig lijkt het niet te gaan worden. Na haar ritzeges op dag één en twee zal Marianne Vos - die nog altijd in de leiderstrui rondfietst - ook hier ongetwijfeld weer willen toeslaan.

De rensters schieten om 14.55 uur uit de startblokken, om ergens tussen 18.05 en 18.25 uur te finishen. Uiteraard is Eurosport er weer live bij, en wel vanaf 16.00 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden dag 1 EK baanwielrennen 2022

Tot slot breekt donderdag de eerste dag van het Europees kampioenschap baanwielrennen in München aan. De openingsdag staat in het teken van de kwalificatierondes in de teamsprint en de ploegenachtervolging, zowel bij de mannen als de vrouwen. Eurosport is er live bij op de Eurosport Player, waar de uitzending van 16.00 tot 19.35 uur loopt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws