🎥 Wout geparkeerd! Hoe Van Aert even volledig naar de vaantjes was na inspanning voor Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

🎥 Wout geparkeerd! Hoe Van Aert even volledig naar de vaantjes was na inspanning voor Vingegaard

🎥 Wout geparkeerd! Hoe Van Aert even volledig naar de vaantjes was na inspanning voor Vingegaard

Weten jullie die ene Tour de France nog, waarin Jumbo-Visma domineerde en zes ritten won? Waarin Jonas Vingegaard de gele trui én twee ritzeges pakte? En Wout van Aert drie weken lang iedereen aan flarden brommerde? Er zijn nieuwe beelden, beelden die het bekijken waard zijn!

We gaan terug naar 21 juli 2022, de dag dat Vingegaard de puntjes op de i zette met ritwinst op de Hautacam in de Tour. De gele trui reed Tadej Pogacar los en ging solo naar de top. Hij was echter grote dank verschuldigd aan Van Aert, die vanuit de vlucht de hele dag vooruit was gebleven in een kopgroep, om op de Hautacam het masterplan van Jumbo-Visma te ontvouwen.

Toen Sepp Kuss zijn werk had gedaan en Vingegaard door zijn knechten heen was, kwam Van Aert teruggewapperd als laatste vroege vluchter. Hij had de hele dag al gegeven, maar zette de brommer nog één keer aan en brak Pogacar. Het groen en het geel reed nog even samen omhoog, totdat het licht bij Van Aert uitging.

Tekst en video onder de foto!

🎥 Wout geparkeerd! Hoe Van Aert even volledig naar de vaantjes was na inspanning voor Vingegaard
Wout van Aert op de Hautacam.

Van Aert volledig naar de vaantjes

De camera volgde Vingegaard en er was op televisie slechts een kort shot van Van Aert, die á la Michal Kwiatkowski geparkeerd stond en naar adem hapte. Beelden van een fan langs de weg tonen het volledige beeld van Van Aert, die moeite heeft om zijn fiets recht te houden en volledig naar de vaantjes lijkt.

Hoe de Belg na deze inspanning doodleuk weer het wiel pakte van de gebroken, geloste en passerende Pogacar, is ons een raadsel. Van Aert kwam zelfs nog als derde boven, terwijl er nog een paar kilometers te klimmen waren op de Hautacam. Kortom: het zijn beelden die je niet mag laten passeren, met grote dank aan de heer of mevrouw die ze geschoten heeft!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws