Geen maat op Vos: Nederlandse is ook op dag twee oppermachtig in Tour of Scandinavia Wielrennen
Wielrennen

Geen maat op Vos: Nederlandse is ook op dag twee oppermachtig in Tour of Scandinavia

Geen maat op Vos: Nederlandse is ook op dag twee oppermachtig in Tour of Scandinavia

Na haar ritzege op dag één heeft Marianne Vos ook de tweede etappe van de Tour of Scandinavia op haar naam geschreven. De koers mondde opnieuw uit in een massasprint, waarin de dame van Team Jumbo-Visma nipt sneller was dan de Zweedse Emilia Fahlin.

Met Vos in het leiderstricot begon het peloton aan de tweede etappe. Wie zich op een attractieve koers had verheugd, werd helaas flink teleurgesteld. Waar de openingsrit gekleurd werd door meerdere aanvalspogingen vanuit verschillende hoeken, was dat woensdag verrassend genoeg niet het geval. Het peloton gunde niemand enige ruimte, waardoor we op dag twee geen kopgroep konden noteren.

Zodoende mocht een volledig peloton gaan sprinten om de bergtrui en het puntentricot. Amber Kraak (Team Jumbo-Visma), de leidster in het bergklassement, wist bij beide bergsprintjes de volle buit te pakken. Alison Jackson, de draagster van de puntentrui, volgde haar voorbeeld bij de eerste tussensprint. Bij de volgende spurt werd de renster van Liv Racing Xstra tweede achter Eline van Rooijen (AG Insurance - NXTG Team).

Slotfase wordt ontsierd door valpartijen

Voor de tweede dag op rij leek een massasprint onvermijdelijk. Trek-Segafredo (Amalie Dideriksen) schoof naar voren, terwijl ook Team DSM (Megan Jastrab) en Team Jumbo-Visma (Vos) zich voorin bevonden. Het tempo lag ontzettend hoog, met de nodige gevolgen van dien: Jackson ging onderuit, met nog zo'n drie kilometer te fietsen. Gelukkig kon de leidster in het puntenklassement haar weg vervolgen.

Een nieuwe valpartij in de slotfase zorgde voor chaos, waar ook Blanka Kata Vas bij betrokken was. Voorin werd er echter niet gewacht en ging er gesprint worden om de bloemen. Het was Fahlin die als eerste aanging, maar de renster van FDJ-Suez-Futuroscope werd uiteindelijk nog nipt voorbijgesneld door Vos. Zodoende bleef de leiderstrui in handen van de supermarktformatie.

Uitslag etappe 2 Tour of Scandinavia 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws