Wielrennen op TV 11 september 2022 | Bomvolle wielerzondag op meerdere fronten! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 11 september 2022 | Bomvolle wielerzondag op meerdere fronten!

Wielrennen op TV 11 september 2022 | Bomvolle wielerzondag op meerdere fronten!

Zondag 11 september 2022 is spek naar de bek van wielerliefhebbers. Naast de slotritten in de Vuelta en de Ceratizit Challenge wordt er ook op hoog niveau gekoerst in Canada en Frankrijk. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u kunt inschakelen om te genieten van al die wielergeweld!

TV en tijden etappe 21 Vuelta a España 2022

Op zondag 11 september staat de laatste rit van de Vuelta op het programma: een rit die, net als in de Tour de France, gekenmerkt wordt door een korte afstand (96 kilometer), een laag tempo in de eerste uren en champagne voor de winnaar. In de straten van Madrid zal er naar alle waarschijnlijkheid nog een laatste keer gesprint worden voor de dagzege, waarna de gebruikelijke eindceremonies en huldigingen plaats zullen vinden.

De laatste etappe van de Vuelta wordt grotendeels 's avonds verreden. Op Eurosport Player kunt u vanaf 17.00 uur inschakelen en ook op het hoofdkanaal van Eurosport, Eurosport 1, is de etappe vanaf 17.00 uur te zien. Sporza zendt de rit vanaf 18.20 uur uit. In de avond kunt u op de Belgische zender Eén om 21.50 uur kijken naar de laatste Vuelta-editie van Vive Le Vélo.

TV en tijden etappe 5 Ceratizit Challenge 2022

Ook de slotrit van de Ceratizit Challenge, de Ronde van Spanje voor vrouwen, wordt op zondag 11 september verreden. Ook bij de dames wordt er hoogstwaarschijnlijk gesprint om de dagzege na 16 rondjes te hebben gereden in Madrid.

De slotrit van de Ceratizit Challenge is in de middag te bekijken. Om 13.30 uur starten alle kanalen waar u de etappe kunt bekijken met de uitzending: zowel bij Eurosport Player, Eurosport 2, Sporza als NOS (online) kunt u om half twee inschakelen.

TV en tijden GP Montreal 2022

Na de op vrijdag 9 september door Benoit Cosnefroy gewonnen GP Quebec staat op zondag 11 september de daaropvolgende Canadese najaarsklassieker op het programma: de GP Montreal. Een interessante klassieker (mede met het oog op het WK), waar zich een mooie strijd tussen Van Aert, Girmay, Matthews, Cosnefroy en tweevoudig Tourwinnaar Pogacar zou kunnen ontvouwen.

Op Eurosport Player is de GP Montreal vanaf 15.45 uur al te bekijken. Op het tweede tv-kanaal van Eurosport, Eurosport 2, kan er vanaf 21.00 uur ingeschakeld worden.

TV en tijden GP de Fourmies 2022

In de GP de Fourmies staat er zondag 11 september een sprintersgilde met naam aan de start. Onder andere Jakobsen, Groenewegen, Ewan, De Lie, Kristoff en Gaviria zullen acte de présence geven en behoren tot het rijtje der favorieten.

Op Eurosport Player is de France klassieker vanaf 15.00 uur te volgen. Eurosport 1 zendt de klassieker, die wordt verreden in het noorden van Frankrijk, vanaf 13.30 uur uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws