Wielrennen op TV 12 april 2022 | Koers in Turkije, Italië en Frankrijk! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 12 april 2022 | Koers in Turkije, Italië en Frankrijk!

Wielrennen op TV 12 april 2022 | Koers in Turkije, Italië en Frankrijk!

Hoewel er even geen WorldTour-wedstrijden op het programma staan, valt er voor de wielerliefhebber dinsdag 12 april voldoende te volgen. De Ronde van Turkije gaat verder met de derde etappe, in Italië wordt afgetrapt met de Ronde van Sicilië en in Frankrijk staat Parijs-Camenbert op het programma. In de Leiderstrui vertelt u welke koersen u live kunt volgen!

TV en tijden etappe 3 Ronde van Turkije 2022

Na twee massasprints lijkt daar op dag drie van de Ronde van Turkije een derde bij te komen. Er staat namelijk een korte en vlakke rit op het programma; ideaal voor de sprintersploegen om te controleren. De eerste sprint werd gewonnen door Caleb Ewan, de tweede door Kaden Groves; pakt één van hen een tweede? Of krijgen we weer een nieuwe winnaar?

Het peloton begint om 10.55 uur Nederlandse tijd aan de derde etappe en de winnaar wordt tussen 13.30-14.00 uur aan de streep verwacht. Eurosport is uw vriend als het om de Turkse rittenkoers aankomt; de sportzender schakelt om 12.00 uur in op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Lees ook

TV en tijden etappe 1 Ronde van Sicilië 2022

In Italië start dinsdag de Ronde van Sicilië. De vierdaagse rittenkoers kan rekenen op de aanwezigheid van vier WorldTour-ploegen, waaronder Astana Qazaqstan Team, die titelverdediger en thuisrenner Vincenzo Nibali aan de start brengt. De sprinters lijken zich op dag één te mogen uitleven, daar de etappe weinig obstakels kent. Wel loopt de finishstrook lichtjes omhoog.

De renners beginnen 10.35 uur aan de openingsetappe. Tussen 15.13-15.42 uur wordt vervolgens de aankomst verwacht in Bagheria. Eurosport is er live bij op haar hoofdkanaal Eurosport 1 vanaf 13.50 uur, datzelfde geldt voor de Eurosport Player.

TV en tijden Parijs-Camenbert 2022

In Frankrijk staat de eendagskoers Parijs-Camenbert op het programma. Een koers die, gezien het heuvelachtige parcours, op het lijf is geschreven van de punchers. De winnaar wordt traditioneel beloond met zijn lichaamsgewicht in Camenbert kaas. Helaas wordt de koers niet live uitgezonden op televisie. Wel vindt u na afloop een verslag op In de Leiderstrui!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws