Wielrennen op TV 12 mei 2022 | Twee sprintkansen in Giro d'Italia en Ronde van Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 12 mei 2022 | Twee sprintkansen in Giro d'Italia en Ronde van Hongarije

Wielrennen op TV 12 mei 2022 | Twee sprintkansen in Giro d'Italia en Ronde van Hongarije

Op donderdag 12 mei mogen we in Italië en Hongarije weer flink wat sprintersgeweld verwachten. Was het woensdag nog twijfelachtig of beide wedstrijden in een sprint gingen uitmonden, op donderdag is dat wel anders. Op de zo goed als vlakke wegen lijkt niets een massasprint in de weg te staan. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u kunt inschakelen!

TV en tijden etappe 6 Giro d’Italia 2022

De zesde etappe van de Giro d’Italia is er net als woensdag weer één voor de sprinters. Na een lastig begin zijn er weinig grote obstakels in het restant van de etappe, waardoor de snelle mannen voor hun derde kans in deze Giro kunnen gaan. Dan kijken we natuurlijk weer naar renners als Mark Cavendish, Caleb Ewan, Arnaud Démare, Fernando Gaviria en Giacomo Nizzolo.

De renners starten donderdag om 12.50 uur aan hun etappe over 192 kilometer, van Palmi richting Scalea. De etappe is zoals elke dag in zijn geheel live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Zij schakelen beiden vanaf 12.25 uur in en zijn er bij tot de finish (ongeveer 17.12 uur). In de Leiderstrui houdt de hele dag een liveblog bij en komt na afloop van de etappe met een uitgebreid wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Hongarije 2022

Was de eerste dag van de Ronde van Hongarije nog niet helemaal ideaal voor de sprinters, op de tweede dag is dat wel anders. De snelle mannen krijgen een zo goed als vlakke etappe voorgeschoteld, al kent de absolute finale nog wat licht oplopende wegen. Toch lijkt het weer een ideale kans voor de Nederlandse sprinters in deze ronde om hun slag te slaan. Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Olav Kooij mogen we dus zeker weer van voren verwachten. Kooij won de eerste etappe, maar Groenewegen en Jakobsen zullen ongetwijfeld azen op revanche.

De start van de tweede etappe is om 13.30 uur en in Hongarije finishen ze een halfuurtje later (17.45 uur) dan de Giro d’Italia. Ideaal, want waarschijnlijk bent u ruim op tijd wanneer u alleen het laatste halfuur van deze etappe volgt. Dit kunt u doen op Eurosport, al bent u daarin wel afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Zij zenden de wedstrijd vanaf 16.00 uur uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws