Wielrennen op TV 14 augustus 2022 | EK weg en baan, slotritten in Scandinavië! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 14 augustus 2022 | EK weg en baan, slotritten in Scandinavië!

Wielrennen op TV 14 augustus 2022 | EK weg en baan, slotritten in Scandinavië!

Zondag 14 augustus valt er weer voldoende te genieten voor de wielerliefhebber. Zo staat de EK-wegrit van de mannen op het programma en is er in de avond ook het EK baan. Verder worden de slotritten van de Scandinavische koersen verreden. Genoeg om te volgen dus, In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer!

TV en tijden EK wegrit mannen 2022

Het wegprogramma van het EK in München begint zondag met de wegrit van de mannen. Waar het parcours nog lastig begint met een flinke klim, is het daarna vrijwel alleen maar vlak. Zodoende staan er vele sprinters aan de start om de Europese titel en bijbehorende trui te claimen. Namens Nederland behoort Fabio Jakobsen tot de topfavorieten. Hij krijgt echter wel de nodige concurrentie met Tim Merlier, Sam Bennett, Arnaud Démare en Pascal Ackermann. Ook Mads Pedersen en Alexander Kristoff mogen niet onderschat worden.

De mannen beginnen om 10.15 uur aan hun EK, waarna de koers vrij vroeg in de middag finisht rond 15.45 uur. U kunt de koers vanaf de start volgen via verschillende zenders: de NOS (NPO1), Sporza (Eén) en Eurosport (Eurosport 1 en de Eurosport Player). Niet in de gelegenheid om het op tv te volgen, niet getreurd; In de Leiderstrui verzorgt namelijk een liveblog!

TV en tijden etappe 4 Arctic Race of Norway 2022

De Arctic Race of Norway sluit zondag af met een venijnige rit. Met name de finale is lastig en belooft zodoende een aantrekkelijke finale. Waarna de renners op 34 kilometer van de finish voor het eerst de aankomst passeren, moeten de renners meteen de eerste passage van de Tyholt Tower Summit trotseren. Vervolgens moet de klim van anderhalve kilometer aan acht procent nog drie keer overwonnen worden. Na de laatste passage is het nog een kleine zeven kilometer naar de finish. De laatste etappe van de Arctic Race of Norway wordt vanaf 15.45 uur door Eurosport uitgezonden op Eurosport 1. De Eurosport Player biedt al beelden aan vanaf 14.00 uur. De finish zal omstreeks 18.00 uur zijn.

TV en tijden etappe 6 Tour of Scandinavia 2022

Na de aankomst bergop van zaterdag wordt de Tour of Scandinavia zondag afgesloten met een etappe van 154 kilometer die de rensters van Lillestrom naar Halden brengt. Onderweg gaat het veel op en af, maar écht zwaar wordt het nooit. Zowel de sprintsters als de punchers zullen kansen zien, zo dus ook Marianne Vos. De Nederlandse van Jumbo-Visma won al drie etappes. Sluit ze de koers af met een vierde? Vanaf 12.00 uur kunt un de slotetappe live volgen op de Eurosport Player. De finish wordt tussen 14.00 en 14.15 uur verwacht.

TV en tijden EK baanwielrennen 2022

Zondag kunt u weer de tv aanzetten voor een avondprogramma van het EK Baanwielrennen in München. Om 18.10 uur wordt begonnen met de halve finales van de sprint bij de mannen. De eerste finale sprint is om 19.50 uur, de tweede om 20.28 uur. Ook is er de Puntenkoers voor vrouwen. Die begint om 19.10 uur. Het laatste onderdeel waar de medailles verdeeld worden is de Eliminatierace bij de mannen. In de Eliminatierace is Nederland vertegenwoordigd door Yoeri Havik. Renster van SD Worx Lonneke Uneken is de Nederlandse afvaardiging voor de Puntenkoers. Vanaf 18.00 uur kunt u het live volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

TV en tijden La Polynormande 2022

Dan is er totslot nog een eendagskoers in Frankrijk, La Polynormande. Het parcours is slopend op een parcours dat constant op en af gaat. Na zo’n 45 kilometer wordt de koers verreden op een plaatselijk circuit met een paar korte klimmetjes. Deze zijn niet al te steil, maar de snelle opeenvolging zal zich doen voelen in de benen van de coureurs. De finishlijn ligt op één van de kimmetjes, ideaal voor de punchers. In Frankrijk rijdt onder andere Arnaud De Lie. De koers is helaas niet te zien op televisie of via een stream. Wel zorgt In de Leiderstrui voor een verslag van de wedstrijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws