Wielrennen op TV 16 juli 2022 | Op naar de bakoven van Frankrijk, het Centraal Massief! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 juli 2022 | Op naar de bakoven van Frankrijk, het Centraal Massief!

Wielrennen op TV 16 juli 2022 | Op naar de bakoven van Frankrijk, het Centraal Massief!

Na een overgangsetappe richting Saint-Etienne krijgen de coureurs zaterdag een nieuwe tussenrit voor de kiezen in de Tour de France. In de Leiderstrui weet hoe laat de TV aan moet voor de etappe richting Mende.

TV en tijden etappe 14 Tour de France 2022

Het peloton trekt zaterdag richting Mende, wat inmiddels als bekende aankomstplaats van de Ronde van Frankrijk gezien mag worden. Net voor de finish ligt dan de klim van Laurent Jalabert, een ware puist van drie kilometer aan tien procent gemiddeld. De punchers, en wie weet Tadej Pogacar, kunnen hier hun slag slaan. De hitte kan de koers wel eens extra zwaar maken, daar het Centraal Massief wel eens bestempeld wordt als de 'bakoven van Frankrijk'.

De wedstrijd wordt uitgezonden op de NOS (NPO 1, vanaf 13.30 uur), Sporza (op Eén, vanaf 13.30 uur) en Eurosport (op Eurosport 1, vanaf 12.00 uur en online via de Eurosport Player, vanaf 12.00 uur), terwijl de zenders er tot finishtijd (omstreeks 17.20 uur) bij zullen zijn.

Na de etappe zijn er zoals je gewend bent weer de talkshows in de avond. De NPO brengt vanaf 21.23 uur De Avondetappe, terwijl Sporza er met Vive le Vélo vanaf 21.55 uur is.

TV en tijden etappe 3a en 3b Baloise Ladies Tour 2022

Zaterdag staan ook de derde ritten van de Baloise Ladies Tour op het programma. In de ochtend moeten de dames vanuit Cadzand naar Knokke-Heist een vlakke rit afwerken, om in de avond in die tweede plaats ook nog een tijdrit van 15,6 kilometer te betwisten. Finishen doen de twee respectievelijk om 13.00 uur en 20.45 uur. Beide koersen zijn via deze livestream van de organisatie te volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws