Wielrennen op TV 16 juni 2022 | Muri-etappe Zwitserland, sprintkans Groenewegen en meer! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 juni 2022 | Muri-etappe Zwitserland, sprintkans Groenewegen en meer!

Wielrennen op TV 16 juni 2022 | Muri-etappe Zwitserland, sprintkans Groenewegen en meer!

Donderdag 16 juni gaat de Ronde van Zwitserland verder met een heerlijke etappe, waar in de finale de ene korte klim wordt opgevolgd door de ander. Verder lijkt Dylan Groenewegen in Slovenië eindelijk weer eens te mogen sprinten voor de zege. Ook is er koers in België en Frankrijk. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer alles te volgen is!

TV en tijden etappe 5 Ronde van Zwitserland 2022

De vijfde etappe is misschien wel de mooiste van de Ronde van Zwitserland dit jaar! In de laatste tachtig kilometer gaat het constant op en af over talloze korte steile klimmetjes; het profiel van het tweede deel van de rit heeft dan ook wat weg van een zaagtand. De Giro d'Italia en de Tirreno-Adriatico hebben in het verleden al aangetoond dat dergelijke etappes voor spektakel kunnen zorgen. Voor mannen als Remco Evenepoel en Jakob Fuglsang is het alvast een kans om de pure klimmers wat tijd aan te smeren.

Om 12.30 uur vertrekt het peloton voor de heuveletappe. De winnaar mag u rond 17.20 uur aan de aankomst verwachten. U kunt weer terecht bij Eurosport dat de etappe op Eurosport 1 en de Eurosport Player vanaf 15.35 uur uitzendt.

TV en tijden etappe 2 Ronde van België 2022

Het peloton in de Ronde van België trekt donderdag naar Knokke-Heist bij de kust, waar een massasprint wordt verwacht. De finish langs de zeedijk is geen onbekende in de rittenkoers en loopt op het eind nog gevoelig omhoog? Doet één van de Toursprinters - Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen of Sam Bennett - extra vertrouwen op? Of is nieuwkomer Arnaud De Lie de gevestigde orde te snel af?

Het peloton start om 13.10 uur, de aankomst volgt rond 17.10 uur. Sporza schakelt vanaf 14.45 uur in op zender Eén. Eurosport komt op datzelfde tijdstip met een stream op de Eurosport Player.

TV en tijden etappe 1 La Route d'Occitanie 2022

La Route d'Occitanie begint donderdag met een niet al te zware etappe. Hoewel het onderweg wel met regelmaat op en af gaat, zijn de obstakels niet dermate lastig dat bijvoorbeeld de sprinters hoeven te lossen. Kan Arnaud Démare zijn eerste koers na een succesvolle Giro d'Italia winnen? Of pakt Elia Viviani zijn eerste zege sinds zijn terugkeer bij INEOS Grenadiers?

Helaas is de Route d'Occitanie niet live op televisie te zien. Indien u een abonnement op de Eurosport Player hebt, kunt u daar vanaf 14.40 uur tot en met 16.00 uur (verwachte finishtijd) terecht. De niet-abonnees kunnen zich troosten met een verslag van In de Leiderstrui.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Slovenië 2022

Etappe twee van de Ronde van Slovenië zou op papier de beste kans voor Dylan Groenewegen moeten zijn om nog een keer te sprinten voor de Tour de France. Ondanks een geaccidenteerd karakter, kent het parcours geen onoverkomelijke obstakels voor de Nederlander. In een sprint moet hij echter wel afrekenen geduchte tegenstanders als Pascal Ackermann en Tim Merlier.

Het peloton wordt 10.40 uur op gang geschoten, waarna de finish omstreeks 15.10 uur wordt verwacht. U kunt het volgen vanaf 13.00 uur bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws