Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022 | Jakobsen en Tourtrein op generale repetitie! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022 | Jakobsen en Tourtrein op generale repetitie!

Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022 | Jakobsen en Tourtrein op generale repetitie!

Na een vermakelijke eerste rit in de Baloise Belgium Tour trekt het peloton in rit twee naar de Belgische kust. Knokke-Heist is al sinds jaar en dag aankomstplaats in de Belgische ronde en dat is dit jaar niet anders. In de Leiderstrui blikt vooruit.

Parcours etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022 | Jakobsen en Tourtrein op generale repetitie!

De tweede etappe in de Baloise Belgium Tour kent weinig geheimen voor het peloton. Vanuit Beveren wordt er 125 kilometer koers gezet richting het westen van België, waar kustplaats Knokke-Heist natuurlijk ligt. Een bekende vakantieplaats, ook voor veel Nederlanders. In Knokke-Heist staat de renners nog een lokale ronde van zo'n 17 kilometer te wachten, die driemaal bedwongen moet worden.

Kenmerkend voor de aankomst in Knokke-Heist zijn de oplopende laatste meters. Het peloton komt hier traditioneel op volle snelheid aan, maar toch zou het niet voor het eerst zijn dat een sprinter hier in de laatste meters volledig stilvalt. Timing is key, luidt dus het gezegde.

Een visuele vooruitblik op de tweede rit van de Baloise Belgium Tour.

Start: 13.05 uur
Finish: 17.10 uur

Weer etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

De renners zullen niet alleen zijn in Knokke-Heist zaterdag. Het is namelijk heerlijk strandweer; 22 graden, een lekker zonnetje en een heerlijk briesje.

Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

Jan-Willem van Schip wist de sprinters hier al eens te verrassen, maar de kans dat er anno 2022 een soortgelijke stunt uitgehaald kan worden lijkt ons nihil. Er zijn namelijk heel wat topsprinters afgereisd naar deze Baloise Belgium Tour, die de spurtsnelheid maar wat graag willen tonen op een aankomst als deze.

Fabio Jakobsen is daar op papier de meest interessante naam van. De Nederlander maakt zich op voor zijn eerste Tour de France en heeft zijn belangrijkste adjudanten Michael Mørkøv en Florian Sénéchal bij zich in deze wedstrijd. Tel daar tempobeulen als Yves Lampaert en Mauro Schmid bij op en je mag over een topploeg spreken.

Jasper Philipsen maakt zich ook op voor de Ronde van Frankrijk. De spurtkopman van Alpecin-Fenix greep vorig jaar naast een ritzege in La Grande Boucle, maar wil daar dit jaar met een voorbereiding via de Baloise Belgium Tour verandering in brengen. Philipsen heeft onder meer Alexander Krieger en Dries De Bondt in zijn trein.

Favorieten etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022 | Jakobsen en Tourtrein op generale repetitie!
Jasper Philipsen

Nog een sprinter die de beentjes wil testen is Mads Pedersen, die al bedrijvig was in rit één. De Deense kopman van Trek-Segafredo mag met Alex Kirsch en Edward Theuns rekenen op een prima trein. Datzelfde geldt voor Sam Bennett bij BORA-hansgrohe, die al zijn mannen meeheeft in de Belgische rittenkoers. Danny van Poppel, Jordi Meeus, Ryan Mullen, Shane Archbold... allemaal in dienst van de Ier.

Voor Arnaud De Lie is dit een mooie kans om zich op pure spurtsnelheid te meten met rasspurters als Jakobse, Philipsen en Bennett. Hij hoort net als Alberto Dainese (Team DSM), Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert), Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic) en Sasha Weemaes (SportVlaanderen-Baloise) bij het kransje outsiders voor deze etappe.

Favorieten lezers etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

Poll

Wie wint etappe 3 in de Baloise Belgium Tour?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws