Wielrennen op TV 16 maart 2022 | Waar kijk je naar Milaan-Turijn en Nokere Koerse? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 16 maart 2022 | Waar kijk je naar Milaan-Turijn en Nokere Koerse?

Wielrennen op TV 16 maart 2022 | Waar kijk je naar Milaan-Turijn en Nokere Koerse?

Koers, koers, KOERS! Op woensdag mogen we niet klagen over fietsen op televisie, want er staan drie wedstrijden op het programma. De vrouwen trappen af in Nokere Koerse, alvorens we met Milaan-Turijn en Nokere Koerse de mannen aan het werk zien. Waar? In de Leiderstrui vertelt het je!

TV en tijden Milaan-Turijn 2022

Milaan-Turijn was de afgelopen jaren vaak een klimwedstrijd, in aanloop naar de Ronde van Lombardije. Toen het in 2020 echter als generale repetitie diende voor Milaan-Sanremo (vanwege Covid-19), werden de ogen geopend. Milaan-Turijn keert in 2022 terug op de plek waar het jarenlang naam maakte, in het voorjaar. Wie tonen er al goede benen richting Milaan-Sanremo? We kijken dan met name naar de sprinters, daar de beklimmingen zijn ingeruild voor een vlakke finish.

De wedstrijd schermt met een interessante deelnemerslijst, dus is het goed nieuws dat Eurosport woensdag livebeelden zal uitzenden. De sportzender schakelt om 14.50 uur in, op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de finish gepland rond 16.30 uur, zijn we zo een kleine twee uur verzekerd van koers op televisie. Voor alle informatie van start tot finish, verwijzen we na de race graag naar ons wedstrijdverslag op de site.

TV en tijden Nokere Koerse mannen 2022

Naast Milaan-Turijn wordt er ook gekoerst in België. Met semi-klassieker Nokere Koerse, wordt er naast Milaan-Sanremo ook alvast warmgedraaid voor het Vlaamse voorjaar. Nokere Koerse kende de afgelopen jaren al meermaals winnaars, die in de jaren erna uitgroeiden tot wereldsterren. Zo won Fabio Jakobsen in 2018 nog op de lastige finish op de Nokereberg. Deze kasseienklim is niet al te steil, dus al meermaals een prooi geweest voor sprinters. Ludovic Robeet won vorig seizoen echter nog verrassend vanuit de vlucht.

Ook voor Nokere Koerse stem je woensdag af op Eurosport, al heb je hier wel de Eurosport Player voor nodig. De uitzending begint daar om 15.30 uur, met de finish rond 17.30 uur. Eurosport 1 is er pas om 16.30 uur live bij, na de finish van Milaan-Turijn dus. Wie liever de hele middag Nokere Koerse op televisie kijkt, kan vanaf 14.15 uur terecht bij Sporza op Eén.

TV en tijden Nokere Koerse vrouwen 2022

Wie wordt de opvolgster van Amy Pieters? Het wordt een beladen editie, daar de Nederlandse van SD Worx vorig seizoen nog overtuigend de sterkste was in Nokere Koerse voor vrouwen. Pieters ligt momenteel in coma, na een vreselijk ongeluk in december. We krijgen dus sowieso een nieuwe winnares, maar de gedachten zullen woensdag nog net een beetje meer bij Amy zijn.

De vrouwen starten al om 10.15 uur, want ze moeten al rond de klok van 13.30 uur binnen zijn. Eurosport zendt de WorldTour-wedstrijd live uit vanaf 12.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Sporza is er vanaf 12.15 uur bij, al nemen we aan dat de livebeelden om 12.30 uur beginnen. Stem voor de vrouwenwedstrijd af op kanaal Canvas.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws