Wielrennen op TV 17 augustus 2022 | EK tijdrijden en koers in Frankrijk en Denemarken! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 17 augustus 2022 | EK tijdrijden en koers in Frankrijk en Denemarken!

Wielrennen op TV 17 augustus 2022 | EK tijdrijden en koers in Frankrijk en Denemarken!

Woensdag 17 augustus belooft een volle koersdag te worden, waarin veel tijdritten op het programma staan. Zo rijden de vrouwen en de mannen hun Europees kampioenschap tegen de klok en wordt in de Ronde van Denemarken eveneens een korte tijdrit afgewerkt. In de Tour du Limousin lijken de sterke sprinters hun kans te mogen gaan. In de Leiderstrui vertelt u meer over waar en hoe laat u kunt inschakelen.

TV en tijden EK tijdrijden vrouwen 2022

Zowel de vrouwen als de mannen staan het vertrek voor een tijdrit over 24 kilometer. Daarin zit aan het begin een kleine heuvel verstopt, maar is het vooral zaak om tempo te maken op de lange rechte stukken. Het is uitkijken naar een duel tussen de Zwitserse Marlen Reusser (winnares in 2021) en Ellen van Dijk, die zich al vier keer tot Europees kampioene wist te kronen. Zij krijgen concurrentie van de twee Duitse Lisa’s: Lisa Brennauer en Lisa Klein.

De eerste vrouw staat om 14.00 uur aan het vertrek, terwijl de laatste renster om 15.30 uur aan de finish wordt verwacht. Dit kunt u vanaf 14.00 uur allemaal live aanschouwen op het hoofdkanaal van Eurosport of de Eurosport Player.

TV en tijden EK tijdrijden mannen 2022

Net als de laatste jaren, mogen ook de mannen zich opmaken voor een relatief korte tijdrit. Vorig jaar was dat een prooi voor Stefan Küng, die onder anderen Filippo Ganna en Stefan Bissegger de baas was. Zij zullen ook dit keer de drie grote favorieten zijn, al krijgen ze concurrentie van Mattia Cattaneo en Max Walscheid. Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar Jos van Emden, die hoopt op een mooi notering in de top tien.

Bij de mannen beginnen ze om 17.30 uur aan de tijdrit en wordt de laatste renner rond 18.45 uur binnen verwacht. U kunt vanaf de start inschakelen op het hoofdkanaal van Eurosport en de Eurosport Player. Bij Sporza (op Canvas) en op NPO 2 zullen ze vanaf ongeveer 17.50 uur inschakelen met hun uitzending. In de Leiderstrui verzorgt zowel bij de vrouwen als de mannen een liveblog.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Denemarken 2022

Net als op het EK, staat ook in de Ronde van Denemarken een tijdrit op het programma. Op de tweede dag mogen de renners een parcours van 12,2 kilometer afleggen. Wellicht biedt dit kansen voor explosieve mannen als Christophe Laporte (Jumbo-Visma) en Magnus Cort (EF Education-EasyPost). De eerste renner staat om 14.35 uur aan het vertrek en de laatste start om 17.45 uur. Dit alles is te volgen via de Eurosport Player (15.30 uur) en het hoofdkanaal van Eurosport (15.45 uur).

TV en tijden etappe 2 Tour du Limousin 2022

In de Tour du Limousin gaat het woensdag op de tweede dag de gehele koers op en af. Tot de laatste vijftien kilometer, als het wat vlakker wordt. Erg zwaar is het nooit, dus wellicht biedt de finale genoeg kansen om de sprinters toch nog in goede positie te brengen. Er staan vooral sterke sprinters aan de start en daarin is het vooral uitkijken wat Biniam Girmay namens Intermarché-Wanty-Gobert kan. De wedstrijd is vanaf 14.45 uur live te volgen via de Eurosport Player.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws