Wielrennen op TV 18 mei 2021 | Volop koers in Spanje bij de mannen én de vrouwen! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 18 mei 2021 | Volop koers in Spanje bij de mannen én de vrouwen!

Wielrennen op TV 18 mei 2021 | Volop koers in Spanje bij de mannen én de vrouwen!

In de Giro d'Italia genieten de renners dinsdag van een welverdiende rustdag, maar de wielerliefhebbers hoeven zich niet te gaan vervelen. Op Spaanse bodem wordt er namelijk gewoon gekoerst, zowel door de mannen als door de vrouwen. In de Leiderstrui vertelt je waar en hoe laat welke wedstrijden te zien zijn!

TV en tijden Ruta del Sol 2021

Dinsdag wordt de Ruta del Sol afgetrapt: een Spaanse rittenkoers die door de regio Andalusië trekt. Normaliter wordt de race al in februari verreden, maar vanwege de coronacrisis werd de wedstrijd een paar maanden uitgesteld. Er zullen de nodige WorldTour-teams aan de start verschijnen, waaronder Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie komt met mannen uit de WorldTour-formatie en het Development Team op de proppen.

Om 11.30 uur gaan de renners van start. Een paar uurtjes later, om 14.00 uur om precies te zijn, start Eurosport met de live-uitzending van de wedstrijd. De sportzender schakelt zowel op het hoofdkanaal als op de (betaalde) Eurosport Player in. Volgens het schema finishen de renners ergens tussen 15.15 uur en 15.40 uur.

TV en tijden Durango - Durango Emakumeen Saria 2021

De vrouwen komen dinsdag in actie tijdens de Durango - Durango Emakumeen Saria, waarin ze een 115 kilometer lang parcours door het Baskenland mogen gaan afleggen. Vorig jaar ging Annemiek Van Vleuten met de zege aan de haal, maar vrouwen als Anna van der Breggen en Demi Vollering zullen het haar zeker niet makkelijk gaan maken.

De dames gaan relatief laat van start, namelijk om 15.00 uur. Deze koers wordt helaas niet live op TV uitgezonden. Wel biedt Sportpublic TV je de mogelijkheid om de koers via een livestream te volgen, en wel vanaf 16.00 uur. De finish wordt verwacht rond de klok van 18.00 uur. Uiteraard vind je dan ook een uitgebreid wedstrijdverslag bij In de Leiderstrui terug.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws