Aanvalslust De Gendt voorlopig op pauze: 'Ik moet eerst van die pijn af' Wielrennen
Wielrennen

Aanvalslust De Gendt voorlopig op pauze: 'Ik moet eerst van die pijn af'

Aanvalslust De Gendt voorlopig op pauze: 'Ik moet eerst van die pijn af'

Lotto Soudal rijdt nog maar met vijf renners rond in de Giro d'Italia, maar Thomas De Gendt laat de moed niet zakken. De aanvaller pur sang zegt nog met voldoende ambities rond te rijden, maar merkt dat er ook wat kwaaltjes de ploeg binnensluipen.

Na de opgaves van Caleb Ewan, Tomasz Marczynski en Jasper De Buyst is het een stuk stiller in de ploegbus van Lotto Soudal. Dat klinkt niet bevorderlijk voor het restant van de Giro, maar De Gendt acht de ronde nu al geslaagd. Ewan hengelde tijdens zijn korte verblijf namelijk al twee ritten binnen. Nu is het volgens hem zaak om de goede moed te bewaren en nieuwe doelen te stellen: 'Zelf mik ik op een offensief dat me ritwinst kan opleveren.'

Ook de ploeggenoten van De Gendt hebben er nog zin in. 'Harm (Vanhoucke, red.) zou graag een bergrit winnen, Kobe (Goossens, red.) heeft zijn zinnen op het bergklassement gezet en Stefano (Oldani, red.) op de sprints', legt hij uit. 'Alleen... we hebben allemaal nog onze doelen, maar ook onze kwaaltjes', nuanceert hij bij Het Laatste Nieuws.

'We hebben allemaal onze doelen, maar ook onze kwaaltjes.'

Thomas De Gendt

De Gendt heeft zelf bijvoorbeeld last van zijn knie, wat het winnen van een rit de komende weken zeker niet gemakkelijker gaat maken. 'Het is voorlopig elke dag overleven. In die zin komt de rustdag bijzonder goed gelegen', geeft hij toe. 'Voorlopig is er sprake van irritatie, maar ik wil het geen serieuze ontsteking noemen. Een dag in de aanval kan daar echter wel toe leiden. Ik wil eerst van die pijn af, want pas dan kan ik ritten uitkiezen en aanvallen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws