Wielrennen op TV 19 mei 2022 | Aanvallersetappe in Giro en Ronde van Burgos voor vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 19 mei 2022 | Aanvallersetappe in Giro en Ronde van Burgos voor vrouwen

Wielrennen op TV 19 mei 2022 | Aanvallersetappe in Giro en Ronde van Burgos voor vrouwen

Donderdag 19 mei staat er naast de twaalfde etappe van de Giro d’Italia ook een nieuwe koers op het programma. De vrouwen beginnen in Spanje namelijk aan de Ronde van Burgos. In de Leiderstrui vertelt u meer over de etappes en waar u deze live kunt zien.

TV en tijden etappe 12 Giro d’Italia 2022

Na de sprintrit van woensdag, lijkt het in de Giro d'Italia donderdag eerder een rit voor de aanvallers te worden. Onderweg staan er drie pittige middellange beklimmingen te wachten, alhoewel de top van de laatste op ruim dertig kilometer van de meet ligt. De aanvallers van deze Giro kunnen daar reikhalzend naar uitkijken, tenzij een aantal sterke snelle mannen deze rit hebben aangestreept om voor te gaan.

De etappe kent maar liefst 204 kilometers, waardoor de renners al om 12.05 uur aan het vertrek staan. Iets meer dan vijf uur later worden ze vervolgens rond 17.11 uur aan de finish verwacht. Voor livebeelden kunt u terecht bij Eurosport 1 en de Eurosport Player. Zij schakelen al vanaf 11.40 uur in en zijn er tot het einde bij. In de Leiderstrui verzorgt de gehele dag een liveblog en komt na afloop met een uitgebreid wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Burgos 2022

De vierdaagse Ronde van Burgos voor vrouwen kent donderdag haar eerste etappe. Vermoedelijk is dit de makkelijkste etappe van deze ronde, al gaat het in Spanje nooit helemaal vlak. Een mooie inkomrit voor de klimgeiten met ambitie, al gaat men zondag pas echt de hoogte in. De laatste kilometer loopt overigens nog licht omhoog, dus wellicht dat de vrouwen met een goede punch hier hoge ogen kunnen gooien. Hier vindt u de volledige deelnemerslijst van de Ronde van Burgos.

De rensters staan om 12.37 uur aan het vertrek voor een etappe van 122 kilometer. De finish wordt vervolgens verwacht tussen 15.35 en 15.55 uur. Om niks van de finale te missen, kunt u vanaf 14.30 uur inschakelen op Eurosport, al bent u daarin wel afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Vorig jaar werd deze ronde nog gewonnen door Anna van der Breggen, die Annemiek van Vleuten drie seconden wist voor te blijven. Demi Vollering werd destijds derde en staat als enige aan de start van deze Ronde van Burgos. De Nederlandse wist een aantal dagen geleden nog alle etappes in de Ronde van het Baskenland te winnen en gaat als één van de favorieten van start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws