Wielrennen op TV 20 februari 2021 | Mollemalen in Frankrijk en een-na-laatste cross Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 20 februari 2021 | Mollemalen in Frankrijk en een-na-laatste cross

Wielrennen op TV 20 februari 2021 | Mollemalen in Frankrijk en een-na-laatste cross

Na bijna een volle week waarin er van alles op TV was behalve wielrennen, gaan we dit weekend weer lekker los. Je kunt zaterdag 20 februari gewoon weer op de bank ploffen en het lenteweer buiten negeren. ‘Onze’ lente begint bovendien pas bij de Omloop. In de Leiderstrui zet op een rijtje wat er te zien is, waar je dat kunt kijken en hoe laat je in moet schakelen.

Laatste loodjes in de cross

Is er cross? Tuurlijk is er cross. Als je van de cross houdt, mis deze veldrit dan niet, want we zijn aan het laatste crossweekend van dit seizoen begonnen. Met de Waaslandcross in Sint-Niklaas worden ook de Ethias crossen afgesloten en rest ons alleen nog de Sluitingsprijs op zondag.

Maar eerst de cross in Sint-Niklaas waar we dezelfde namen zien als in de afgelopen weken. Alleen de pure crossers blijven over, terwijl de crossers die ook op de weg rijden al enkele weken hun crossfiets aan de haak hebben gehangen. Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck hebben nog twee robbertjes uit te vechten, vergezeld door Lars van der Haar, Corné van Kessel en anderen. Bij de vrouwen begint de startlijst uit te dunnen, want ook Lucinda Brand houdt het voor gezien. Wel kunnen we genieten van Sanne Cant, Annemarie Worst, Denise Betsema en Manon Bakker.

TV en tijden Ethias Waaslandcross 2021

Om zowel de mannen als de vrouwen te zien, kunt u rond 13.30 uur inschakelen. De dames starten om 13.45 uur, de heren om 15.00 uur. Beide crossen worden in België live uitgezonden bij Sporza op de VRT. Tevens hebben zij een livestream op hun website. Kun of wil je niet naar Sporza kijken, dan kun je ook terecht op Eurosport. Zij zenden de cross live uit via de Eurosport Player. Op TV geven ze de voorkeur aan de Tour du Var, maar vanaf 16.00 uur wordt de vrouwencross uitgezonden en direct aansluitend kan de mannencross bekeken worden.

TV en tijden etappe 2 Tour des Alpes Maritimes et du Var 2021

Brengt ons bij de tweede koers die er deze zaterdag te zien is. De Tour des Alpes Maritimes et du Var. We maken het onszelf makkelijk en korten het af tot Tour du Var. In de eerste etappe won Bauke Mollema, maar dit kregen we helaas niet op televisie te zien. De tweede van drie etappes is wel live te zien bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

De rit begint om 11.00 uur en finisht zo rond 15.40 uur. Vanaf 14.15 uur kunnen we de leiderstrui van Mollema live bewonderen en misschien zien we hem wel weer winnen. Aansluitend zendt Eurosport de Waaslandcross bij de dames en heren, iets eerder die dag verreden, volledig uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws