Wielrennen op TV 21 mei 2022 | Zware heuvelrit in de Giro en actie in Veenendaal Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 21 mei 2022 | Zware heuvelrit in de Giro en actie in Veenendaal

Wielrennen op TV 21 mei 2022 | Zware heuvelrit in de Giro en actie in Veenendaal

Wielerliefhebbers hebben genoeg om van te genieten op zaterdag 21 mei. Na een aantal (relatief) vlakke etappes in de Giro d'Italia, gaat het peloton zaterdag weer de heuvels in. Vijf gecategoriseerde beklimmingen wachten op de renners. Daarnaast wordt in Nederland Veenendaal-Veenendaal verreden, en staat in Frankrijk de Tour du Finistère op het programma. In Spanje vervolgen de vrouwen de Ronde van Burgos.

TV en tijden etappe 14 Giro d'Italia 2022

Er staat een zware rit op het programma in de Giro d'Italia. Een heuvelrit van 147 kilometer met de start in Santena en de finish in Turijn. De rit lijkt op papier gemaakt voor een mooie, omvangrijke vluchtgroep, maar ook de klassementsrenners zouden hier goed voor de dag kunnen komen. De wedstrijd is vanaf 13.10 uur live te zien op Eurosport 1, en twintig minuten eerder al vanaf 12.50 op de Eurosport Player. De finish wordt verwacht omstreeks 17.15 uur.

TV en tijden Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

De mannenkoers van Veenendaal-Veenendaal is evenals de Giro d'Italia live te volgen op zaterdag. Waar de vrouwen op vrijdag last hadden van erg slecht weer, is het bij de mannen nog even afwachten. Namen als Andrea Pasqualon, Arnaud De Lie en niemand minder dan Dylan Groenewegen staan aan de start. De wedstrijd is live te zien op Sporza, zender Eén, en in de Eurosport Player. Beide vanaf 15.15 uur. De finish is rond 17.00 uur.

TV en tijden Tour du Finistère 2022

In Frankijk wordt op zaterdag de Tour du Finistère verreden. Een heuvelachtige klassieker waar vooral sterke Fransen aan de start staan. Denk aan Bryan Coquard, Warren Barguil en Franck Bonnamour. Ook Greg Van Avermaet staat aan de start en zal ongetwijfeld hopen een mooi succesje te behalen voor zijn Franse geldschieter AG2R Citroën. De wedstrijd wordt vanaf 15.15 uitgezonden in de Eurosport Player en de finish is tussen 16.40 uur en 17.00 uur.

TV en tijden etappe 3 Vuelta a Burgos Feminas 2022

De derde etappe in de Ronde van Burgos is een etappe van 113 kilometer tussen Medina de Pomar en Ojo Guareña. Een redelijk vlakke etappe, waar het venijn in de staart zit met wat kuitenbijters. Demi Vollering zal ongetwijfeld hopen op succes na haar valpartij een paar dagen eerder. De wedstrijd is live te zien in de Eurosport Player, tussen 14.30 uur en 16.00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws