Wielrennen op TV 23 juli 2022 | Vroeg inschakelen voor enkele specialisten! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 23 juli 2022 | Vroeg inschakelen voor enkele specialisten!

Wielrennen op TV 23 juli 2022 | Vroeg inschakelen voor enkele specialisten!

Op zaterdag 23 juli volgt de voorlaatste dag van de Tour de France. Een gemakkelijke dag wordt het alvast niet. De renners moeten namelijk een tijdrit van bijna 41 kilometer afleggen, met een venijnige slotfase. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 20 Tour de France 2022

Op de voorlaatste dag van de Tour de France mogen de renners de tijdritfiets nog eens van stal halen. Tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour is een uitdagend parcours van bijna 41 kilometer uitgetekend. De coureurs met ambities voor de winst zullen goed moeten indelen, daar in de laatste tien kilometer nog twee venijnige hellingen liggen. Boekt Wout van Aert zijn vierde zege? Of gaat de overwinning naar een klassementsrenner? Gele trui Jonas Vingegaard en witte trui Tadej Pogacar zullen alvast volle bak geven. Ook met specialisten als Filippo Ganna en Stefan Küng moet rekening worden gehouden.

De eerste renner rolt om 13.05 uur van het startpodium. Vingegaard start als laatste om 17.00 uur. U kunt net zoals de eerdere Touretappes terecht bij de NOS (NPO1, vanaf 14.05 uur), Sporza (Eén, vanaf 14.20 uur) en Eurosport (Eurosport 1 en Eurosport Player, vanaf 12.45 uur). Verder kunt u de tijdrit ook volgen in de liveblog van In de Leiderstrui!

In de avond kunt u vanzelfsprekend weer terecht bij de verschillende praatprogramma’s over de Tour de France. Vive le Vélo begint 21.45 uur op zender Eén. De Avondetappe volgt na het EK voetbal vrouwen om 23.19 uur op NPO1.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Wallonië 2022

In België pakt een deel van het peloton het koersen weer op met de Ronde van Wallonië. Blikvangers zijn wereldkampioen Julian Alalphilippe en Biniam Girmay. De eerste rijdt zijn eerste rittenkoers sinds zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik, eind juni reed de Fransman met het Frans kampioenschap al wel een eendagskoers. Girmay keert terug in het Europese westrijdcircuit sinds hij door een ‘kurkincident’ de Giro d’Italia moest verlaten. Beide renners mogen gelijk laten zien hoe ze ervoor staan. De eerste etappe kent namelijk twee passages van de steile Muur van Hoei, waarvan op de laatste de finish ligt. Voor drievoudig winnaar van de Waalse Pijl Alaphilippe is dat normaal gesproken een koud kunstje.

Helaas zijn de eerste drie etappes van de Ronde van Wallonië niet live te zien op televisie. Slechts de laatste twee ritten worden op de Eurosport Player door Eurosport uitgezonden. Na de finish kunt u echter terecht bij In de Leiderstrui voor een uitgebreid wedstrijdverslag van de strijd op de Muur van Hoei!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws