Wielrennen op TV 24 juli 2022 | Mannen én vrouwen: dubbel feest op de Champs-Élysées! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 24 juli 2022 | Mannen én vrouwen: dubbel feest op de Champs-Élysées!

Wielrennen op TV 24 juli 2022 | Mannen én vrouwen: dubbel feest op de Champs-Élysées!

Op zondag 24 juli krijgen we dubbel feest op de Champs-Élysées. Voor de mannen wordt het de afsluiter van hun calvarietocht door Frankrijk, de vrouwen beginnen in Parijs aan hun (allereerste!) Tour de France Femmes. Wij zetten even op een rijtje wanneer u moet inschakelen voor beide wedstrijden.

TV en tijden etappe 21 Tour de France 2022

Het jaarlijkse prestigeritje naar de Champs-Élysées staat ook dit jaar op de menu. Om 16.30 starten de renners in Nanterre voor een tocht van een dikke 115 kilometer, waar de verwachting is dat rond 19.30 uur gesprint zal worden voor de overwinning. Alle truien liggen al vast, het is vooral uitkijken naar de koninklijke sprint op de klinkers. Pakken Fabio Jakobsen of Dylan Groenewegen hun tweede overwinning, of breekt Caleb Ewan de ban voor Lotto Soudal?

Wie er goed vroeg bij wil zijn, kan inschakelen op de Eurosport Player. Daar begint de uitzending namelijk al om 16.00 uur. Voor wie dit betalende medium niet heeft, kan om 16.45 uur afstemmen op Eurosport 1. Wil u niets missen van het champagne drinken door de renners van Jumbo-Visma, kan u om 16.20 uur naar Sporza kijken.

TV en tijden etappe 1 Tour de France Femmes 2022

Waar het bij de mannen traditioneel een rustig ritje is, zal het er bij de vrouwen een heel stuk nerveuzer aan toe gaan. Er staat namelijk de eerste gele trui ooit voor een vrouw op het spel. De rensters beginnen om 13.30 uur aan hun Tour de France Femmes. Er wachten hen 11 rondjes van 6,8 kilometer door de straten van Parijs, goed voor een openingsetappe van 81 kilometer. De aankomst op de Champs-Élysées wordt verwacht rond 15.30 uur. Lorena Wiebes is de absolute topfavoriete voor de dagzege.

Zowel de Eurosport Player als op het hoofdkanaal van Eurosport is erbij vanaf 13.00 uur, zodat u geen seconde moet missen van dit historisch moment. Wie liever op de Belgische televisie naar de koers kijkt, kan vanaf 13.30 uur inschakelen op Sporza.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws