Wielrennen op TV 24 maart 2022 | Nog een keer koers in Italië, Spanje en België! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 24 maart 2022 | Nog een keer koers in Italië, Spanje en België!

Wielrennen op TV 24 maart 2022 | Nog een keer koers in Italië, Spanje en België!

Voor de tweede dag op rij wordt er op drie fronten gekoerst. In de Coppi e Bartali krijgen de renners de koninginnenrit voorgeschoteld, terwijl het ook in de Ronde van Catalonië stevig klimmen geblazen wordt. De WorldTour bij de vrouwen strijkt daarnaast voor het eerst dit seizoen neer in België, met de Exterioo Classic Brugge–De Panne op het menu.

TV en tijden etappe 3 Coppi e Bartali 2022

De derde etappe van de Coppi e Bartali zal niet van start gaan in Italië, maar in dwergstaat San Marino. Om 12.10 uur zal het startschot weerklinken, waarna het peloton vrijwel meteen Italië intrekt. Over een tocht van 147 kilometer zullen de renners drie gecatalogiseerde beklimmingen over moeten, al is het parcours voor het overige ook geen meter vlak. Ook de aankomst ligt in San Marino, na een beklimming van 5,7 km aan 7,6%. Verwacht wordt dat de renners iets na 16.00 aan de aankomst zijn.

De wedstrijd zal net zoals de voorgaande dagen niet live op televisie te volgen zijn, maar niet getreurd. Op In de Leiderstrui kan u terecht voor een uitgebreid wedstrijdverslag over deze koninginnenrit. Ook de reacties na afloop verzamelen wij voor u.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Catalonië 2022

In de Ronde van Catalonië is het voor de tweede dag op rij aan de klimmers om te tonen wat ze in hun mars hebben. De renners starten om 12.45 uur in La Seu d’Urgel om 167 kilometer en 3400 hoogtemers later in Boí Taüll te finishen. De aankomst ligt op de top van een beklimming van 14,2 kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 5,5%. De verwachting is dat de renners finishen rond 17.00 uur.

Naar goede gewoonte kan u op Eurosport deze interessante rit live volgen. Op Eurosport 1 start de live-uitzending om 16.00 uur. Wie niet kan wachten en al eerder koers wil kijken, kan vanaf 15.15 uur de wedstrijd volgen op (het betalend medium) Eurosport player. Ook voor deze wedstrijd voorziet In de Leiderstrui een uitgebreid wedstrijdverslag na afloop.

TV en tijden Exterioo Classic Brugge – De Panne

Een dag na de mannen is het aan de vrouwen om van Brugge richting De Panne te rijden. De start wordt gegeven om 12.45 uur en de aankomst zal rond 17.00 uur zijn. De wedstrijd is 162,8 kilometer lang en loopt over biljartvlakke wegen. De rensters krijgen in De Panne twee lokale rondes voorgeschoteld, waarna er naar alle verwachting gesprint zal worden. Of zal de wind voor waaiers kunnen zorgen?

Na haar machtssprint in Nokere Koerse is Lorena Wiebes dé te kloppen vrouw. Ook Emma Norsgaard, Lotte Kopecky en wereldkampioene Elisa Balsamo horen bij de favorieten. Voor live beelden kan u vanaf 15.00 uur terecht op Eurosport player. Wie hiervoor geen abonnement heeft kan de wedstrijd vanaf 14.50 uur bekijken op Sporza. Uiteraard verzorgt In de Leiderstrui een uitgebreid wedstrijdverslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws