Wielrennen op TV 25 juni 2022 | Waar volgt u NK-wegrit vrouwen op de VAM-berg? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 25 juni 2022 | Waar volgt u NK-wegrit vrouwen op de VAM-berg?

Wielrennen op TV 25 juni 2022 | Waar volgt u NK-wegrit vrouwen op de VAM-berg?

Na de mannen is het zaterdag de beurt aan de vrouwen op het NK Wielrennen in het Drentse Wijster. Met de VAM-berg als scherprechter mogen we een mooie koers verwachten. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden NK Wielrennen vrouwen 2022

Zaterdag strijden de vrouwen om de Nederlandse titel in de wegrit. Zij rijden in totaal acht keer het plaatseliijke parcours met de VAM-berg, die elke ronde twee keer vanaf een verschillende kant wordt aangedaan. De finish is getrokken op de passage van tweehonderd meter aan twaalf procent. In onze voorbeschouwing leest u meer over het parcours en de favorieten voor de Nederlandse driekleur.

De rensters kunnen uitslapen, daar de start pas om 14.40 uur wordt gegeven. Omstreeks 17.45 uur wordt de nieuwe Nederlandse kampioen op de VAM-berg verwacht. Vanaf 16.00 uur kunt u het live volgen bij de NOS op NPO1. Verder brengt de nationale omroep ook een stream via NOS.nl en de NOS app. Ben u niet in de gelegenheid om het via tv of een stream te volgen, dan bent u van harte welkom in de liveblog van In de Leiderstrui, waarin u van de start tot en met de finish op de hoogte wordt gehouden!

TV en tijden Spaans kampioenschap wielrennen vrouwen 2022

Ook in Spanje wordt zaterdag door de vrouwen om de Spaanse titel gestreden. De locatie is het eiland Mallorca. Het zwaartepunt ligt in de finale met twee keer een passage van de Coll de Sa Creu, een klim van ongeveer zes kilometer aan zo’n vijf procent gemiddeld, met uitschieters naar tien procent. Na de laatste passage is het in dalende lijn naar de aankomst.

De rensters worden om 9.35 uur op gang geschoten. U kunt het vanaf 11.30 uur volgen bij Eurosport op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De aankomst wordt tussen 13.00-13.30 uur verwacht.

TV en tijden Frans kampioenschap wielrennen 2022

In Frankrijk mag Évita Muzic proberen haar nationale titel te verdedigen. Het parcours bestaat uit zes rondes van twintig kilometer. Ondanks een paar korte klimmetjes, is het circuit in en rondom Cholet niet al te lastig. De rensters vertrekken 13.30 uur om vervolgens rond 17.00 uur te finishen. Eurosport is er vanaf 14.15 bij op Eurosport 1 en de Eurosport Player.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws