Wielrennen op TV 25 september 2022 | Na bizar WK volgen nog de cross en Franse sprint Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 25 september 2022 | Na bizar WK volgen nog de cross en Franse sprint

Wielrennen op TV 25 september 2022 | Na bizar WK volgen nog de cross en Franse sprint

25 september 2022 is de belangrijkste wielerdag van het jaar. Het is de dag van het WK voor de mannen, de dag dat er weer een regenboogtrui wordt verdeeld. De dag dat we ook vroeg de wekker moeten zetten, voor de laatste keer. Als de mannen rond 08.50 uur gefinisht zijn, kunnen we nog even slapen, om in de middag nog koers te kijken in Frankrijk en cross in België. In de Leiderstrui vertelt je precies waar en hoe laat je moet inschakelen.

TV en tijden wegrit WK mannen elite 2022

De wegwedstrijd bij de mannen begint belachelijk vroeg. Ze beginnen er al om 02.15 uur Nederlandse tijd aan en zijn na een kleine 267 kilometer rond de klok van 08.50 uur binnen. Respect voor de mensen die er voor opblijven, of mensen die de wekker héél vroeg zetten... 6,5 uur koersen, eerst over Mount Keira en vervolgens twaalf rondjes op een plaatselijke circuit rond Wollongong.

Wie de uitdaging aan wil gaan en van start tot finish voor de tv gaat zitten, kan vanaf 02.05 uur terecht bij Eurosport. Zij schakelen dan in op de Eurosport Player en zijn er vanaf 02.39 uur bij op Eurosport 1. Bij de NOS kun je om 05.30 uur inschakelen bij NPO 1, maar is er via NOS.nl vanaf 02.08 uur een livestream om te kijken. Bij Sporza zijn ze ook die-hard en verzorgen ze een uitzending van 02.05 uur tot en met 10.00 uur op kanaal Eén.

Slaap je liever toch wat langer en ben je voor de laatste koersuren benieuwd naar het wedstrijdverloop? In de Leiderstrui is er de hele nacht live bij in een liveblog.

TV en tijden Exact cross Beringen 2022

Na het WK is er nog alle ruimte voor een middagdutje, voordat we er in België weer aan gaan beginnen. De Exact Cross in Beringen is de derde afspraak voor de veldrijders die vanaf de allereerste seconde meedoen aan dit seizoen. Eerst zijn de vrouwen aan de beurt, daarna komen de mannen in het veld.

Eurosport is de zender om op af te stemmen, al moet dit wel via de Eurosport Player. Van 16.15 tot 17.30 uur wordt de vrouwencross in beeld gebracht via het betaalkanaal en van 17.30 tot 18.45 uur zijn de mannen live te zien. Ook in België wordt het veldrijden uitgezonden, maar wel via VTM. Dat betekent dat de Nederlandse cross-fans zonder Eurosport Player moeten wachten op de wedstrijdverslagen van In de Leiderstrui!

TV en tijden Classique Paris-Chauny 2022

Daarmee zijn we er nog niet, want het is zondag ook feest in Frankrijk. De eendagskoers Paris-Chauny trekt veel bekijks, met onder meer Dylan Groenewegen, Cees Bol, Jasper Philipsen en Arnaud Démare aan de start. De wedstrijd van dik 200 kilometer begint al om 12.30 uur en de finish wordt verwacht rond de klok van 17.15 uur.

Helaas is Eurosport niet zendgerechtigd, dus moeten we op zoek naar een Franse stream. Die kunnen we hier niet al mededelen, dus kunnen we alleen verwijzen naar het wedstrijdverslag na de finish op In de Leiderstrui.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws