Wielrennen op TV 27 mei 2022 | Koers, koers, koers. Wie, wat, waar en hoe laat? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 27 mei 2022 | Koers, koers, koers. Wie, wat, waar en hoe laat?

Wielrennen op TV 27 mei 2022 | Koers, koers, koers. Wie, wat, waar en hoe laat?

Op vrijdag 27 mei wordt er weer in allerlei landen tegelijk gekoerst en dat betekent dat u weer meerdere schermen nodig heeft om alles te kunnen volgen. Wij vertellen u waar en hoe laat u overal kunt inschakelen om niks te missen!

TV en tijden etappe 19 Giro d’Italia 2022

In de Giro d’Italia mogen we ons vanaf vrijdag opmaken voor de spannende ontknoping van deze drieweekse ronde! Alvorens men op zondag afsluit met de 17,4 kilometer lange tijdrit, staan er nog twee mooie bergetappes te wachten. Te beginnen op vrijdag, waar onderweg twee cols van de derde categorie staan te wachten, voordat men bij de Kolovrat (10,3 kilometer, aan 9,1 procent) aankomt. Daarna is het in dalende lijn richting de slotklim van deze etappe. Daar wacht de Santuario di Castelmonte (7,3 kilometer, aan 5,9 procent). Gaan we hier al grote verschillen tussen de topfavorieten zien?

De renners staan om 12.25 uur aan het vertrek voor hun etappe over 178 kilometer. Iets minder dan vijf uur later worden ze vervolgens rond 17.14 uur aan de finish verwacht. Op Eurosport kunt u vanaf 12.00 uur inschakelen op het hoofdkanaal en de Eurosport Player en tot het einde van de etappe zijn zij er live bij. Dat geldt ook voor ons liveblog. Van start tot finish verzorgen we bij In de Leiderstrui een live verslag van de etappe, waarin we u met updates de gehele etappe op de hoogte houden. Na afloop kunt u op de site eveneens een uitgebreid wedstrijdverslag verwachten.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Noorwegen 2022

In de Ronde van Noorwegen dachten ze na de lastige etappe van donderdag om er maar eens een extreem lange etappe in te gooien. De eerste honderd kilometer (van in totaal 232,1 kilometer!) gaan in dalende lijn, maar in de finale heeft de organisatie nog een mooie ontknoping in petto. Op vijf kilometer van de finish staat namelijk de Gimlekollen (1,4 kilometer, aan 4,9 procent) te wachten, waar sterke punchers misschien wel het verschil kunnen maken. De laatste uren van de etappe zijn live te zien op Eurosport, al bent u daarin afhankelijk van een abonnement op de Eurosport Player. Zij schakelen vanaf 16.00 uur tot en met 18.30 uur live in.

TV en tijden etappe 4 Thüringen Ladies Tour 2022

De Thüringen Ladies Tour wordt op vrijdag vervolgd met één van de lastigste etappes van deze ronde. Vooral de finale wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap, waar de Steinsdorf (4,5 kilometer, aan 5,7 procent) en de Fährklippe (1,5 kilometer, aan 7,1 procent) moeten worden bedwongen. Na die laatste klim is het nog ongeveer zestien kilometer richting de meet. De finale van de etappe is live te zien op Eurosport, waar ze op de Eurosport Player vanaf 14.00 uur tot en met 16.00 uur erbij zijn.

TV en tijden etappe 2 Boucles de la Mayenne 2022

Op de tweede dag van de Boucles de la Mayenne wordt de renners een heerlijk ritje voorgeschoteld. Het gaat de hele dag op en af in het heuvelachtige landschap, waar in de finale de Mont des Avaloirs (3,8 kilometer, aan 5,0 procent) de grootste scherprechter is. Deze moet drie keer worden beklommen en na de top van deze beklimming is het nog slechts zeven kilometer in dalende lijn richting de finish. Ook hier kunt u terecht bij Eurosport en wederom bij de Eurosport Player. Zij zijn er van 14.15 uur tot en met 17.00 uur live bij.

TV en tijden RideLondon Classique 2022

Vrijdag start men in Groot-Brittannië aan de RideLondon Classique. ‘Het profiel van de eerste etappe past het beste bij de krachtige en sterke sprinters’, zo gaf Scott Sunderland aan, de directeur van de wedstrijd. Dat lijkt wel te kloppen, want in de finale staan een aantal korte hellingen te wachten, terwijl er ook heuvelop wordt gefinisht. Wellicht een kans voor de wereldkampioene, Elisa Balsamo, maar ook Lorena Wiebes staat vanuit Nederlands oogpunt aan de start. De rensters starten om 11.00 uur voor hun etappe over 136,5 kilometer en worden tussen 14.30 uur en 14.50 uur aan de finish verwacht. De wedstrijd is helaas niet live op televisie te volgen, maar u kunt na afloop een verslag van de wedstrijd op onze site verwachten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws