Evenepoel ook op zware beklimming veruit de beste in Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel ook op zware beklimming veruit de beste in Ronde van Noorwegen

Evenepoel ook op zware beklimming veruit de beste in Ronde van Noorwegen

De koninginnenrit in de Ronde van Noorwegen is op naam gekomen van Remco Evenepoel. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl was de beste in de derde etappe naar Stavsro. De Belg pakt ook de leiderstrui weer over.

Met Tobias Halland Johannessen in de leiderstrui vertrok het peloton vanuit Gol voor een rit van 175 kilometer. Vroeg in de etappe ontsnapten zes renners: Vito Braet (SportVlaanderen-Baloise), Joel Nicolau (Caja Rural), Ben King (Human Powered Health), André Drege (Coop), Lucas Eriksson (Riwal) en Mads Ostergaard Kristensen (ColoQuick).

Halfweg de rit moest de klim naar Imingfjell bedwongen worden, waar zich een mooi feit voltrok: bergop werden er waaiers getrokken in het prachtige Noorse landschap. De mannen van Quick Step-Alpha Vinyl en INEOS Grenadiers misten de slag, maar Esteban Chaves miste de slag. De mannen van EF Education-EasyPost moesten er dus alles aan doen om terug te keren richting de slotklim, die 12,1 kilometer lang was aan 7,6 procent gemiddeld.

BORA-hansgrohe, Uno-X, Quick Step en INEOS onderhielden het tempo in groep één, waar Jumbo-Visma wat probeerde te ontregelen met enkele demarrages. Michel Hessmann begon uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong op het peloton, waar Chaves inmiddels was teruggekeerd, aan de zware slotklim. Die verdween echter als sneeuw voor de zon toen de echte klimmers eraan begonnen.

Johannessen houdt Evenepoel goed in de gaten

De eerste speldenprik kwam van Tao Geoghegan Hart, waarna ook Esteban Chaves en Jay Vine het probeerden. Dit zorgde ervoor dat zes man overbleven, met ook leider Johannessen, Evenepoel, Luke Plapp en Cian Uijtdebroeks. Vine maakte het zichzelf nog even moeilijk door tegen het achterwiel van Evenepoel aan te rijden, maar hij wist terug te keren.

Evenepoel probeerde het meermaals, maar werd constant geschaduwd door generatiegenoot Johannessen. Die loste echter plots op iets meer dan zes kilometer van de streep en dit was als een rode lap voor de stier Evenepoel. Plapp en Vine volgden wel.

Op vijf kilometer van de streep plaatste Evenepoel een nieuwe uitval, waarmee hij Plapp direct achterliet. Vine stribbelde nog wat tegen, maar ook hij moest even later capituleren. Evenepoel boekte zo zijn tweede zege in deze Ronde van Noorwegen, nadat hij ook op de openingsdag al succesvol was.

Uitslag etappe 3 Ronde van Noorwegen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws