Wielrennen op TV 30 augustus 2022 | Tijdrit in de Vuelta, ook eerste etappe Simac Ladies Tour Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 30 augustus 2022 | Tijdrit in de Vuelta, ook eerste etappe Simac Ladies Tour

Wielrennen op TV 30 augustus 2022 | Tijdrit in de Vuelta, ook eerste etappe Simac Ladies Tour

Na een dagje rusten in de Vuelta a España zetten de renners op 30 augustus 2022 hun weg verder vanuit Elche, voor een individuele tijdrit van dertig kilometer. Ook de vrouwen mogen dinsdag hun racefiets van stal halen, want de Simac Ladies Tour begint in Lelystad aan de eerste van zes etappes. In de Leiderstrui vertelt je waar en wanneer je deze koersen kan bekijken.

TV en tijden etappe 10 Vuelta a España 2022

Een dag na de rustdag is het altijd even kijken hoe de benen draaien, maar tijd om erin te komen krijgen de renners niet. Voor de klassementsmannen staat er met de individuele tijdrit namelijk een belangrijke rit op het menu. Pakt Remco Evenepoel nog eens uit, of kan Primoz Roglic tonen dat een vierde opeenvolgende eindzege in de Vuelta nog tot de mogelijkheden behoort?

Om 13.53 uur gaat met Boy van Poppel de eerste renner van start, Tao Geoghegan Hart vertrekt om 16.33 uur als eerste klassementsrenner. Om 16.55 uur sluit Evenepoel de rangen. Eurosport zendt vanaf 14.30 uur de koers uit, zowel op het hoofdkanaal als op de Eurosport Player. Sporza is er om 15.50 uur bij.

TV en tijden etappe 1 Simac Ladies Tour 2022

Met de Simac Ladies Tour kunnen we tot en met zondag 4 september genieten van een etappekoers op Nederlandse bodem. Deze zesdaagse rittenkoers werd in 2021 gewonnen door Chantal van den Broek-Blaak, krijgen we terug een Nederlandse eindwinnares?

De eerste etappe begint om 12.20 uur in Lelystad, voor een rit van 141 kilometer. Het parcours is volledig vlak, een massasprint lijkt dan ook onvermijdelijk. Lorena Wiebes is dan uiteraard de grote favoriete. De finish, tevens in Lelystad, wordt verwacht rond 16.00 uur. Indien je live wil zien wie de ritzege en de eerste leiderstrui pakt, kan je vanaf 14.40 uur terecht bij Ziggo Kanaal 14 en Ziggo Select. Op dat zelfde tijdstip begint ook L1 haar live-uitzending, zowel op de televisie als op de livestream.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws