Ayuso en Almeida blikken terug op eerste negen dagen in Vuelta: 'Evenepoel is onverslaanbaar' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso en Almeida blikken terug op eerste negen dagen in Vuelta: 'Evenepoel is onverslaanbaar'

Ayuso en Almeida blikken terug op eerste negen dagen in Vuelta: 'Evenepoel is onverslaanbaar'

Bij UAE Team Emirates mogen ze al bij al tevreden zijn na negen dagen Vuelta a España. De jonge Juan Ayuso staat op een knappe vijfde plaats in het algemeen klassement, João Almeida volgt op een zevende plaats. Beide renners schoven aan voor een online persconferentie, bijgewoond door Esciclismo.

Dat Juan Ayuso een groot talent is, weet iedereen wel. Dat hij op zo'n jonge leeftijd - hij wordt in september 20 jaar - al met de besten bergop zou rijden in de Vuelta is toch nog een ander paar mouwen. 'Hier in de Vuelta rijden is een droom die uitkomt', zo vertelt hij. 'Vijf jaar geleden was het nog ondenkbaar.'

Wat zijn de ambities van Ayuso met nog een kleine twee weken Vuelta te gaan? 'Ik bekijk het dag per dag, want het is nog lang tot in Madrid. Ik denk zeker niet aan eindwinst. Ik kwam niet eens voor een goed resultaat naar deze Vuelta, maar eerder om een paar keer te laten zien wat ik kon. Hoewel ik wel ambitieus ben, wil ik mezelf nog geen doel stellen. Stel dat ik een van de komende dagen breek, is dat niet het einde van de wereld. Er zullen nog kansen komen.'

Ayuso hoopt op dezelfde benen als in de Dauphiné, Almeida verklaart mindere vorm

Dinsdag staat er een individuele tijdrit op het programma. Wat verwacht Ayuso van de opdracht tegen de klok? 'Het wordt een ontdekkingstocht, want ik heb nog maar twee soortgelijke tijdritten gedaan. In de tijdrit in het Critérium du Dauphiné had ik een goed gevoel (Ayuso werd tiende, red.), dus ik hoop dezelfde benen als toen te hebben. Ook op het Spaans kampioenschap tijdrijden was de afstand ongeveer dezelfde (toen was de tijdrit 38 kilometer lang, terwijl de renners dinsdag dertig kilometer tegen de klok moeten rijden, red.)

Ook Almeida staat nog keurig in de top tien, al rijdt de Portugees niet rond op het niveau dat we van hem mogen verwachten. 'Ik ben door wat trainingsmoeilijkheden in een iets mindere vorm van start gegaan in deze Vuelta, maar heb wel altijd gedacht dat het goed zou komen. Ik bekijk het ook dag per dag, maar soms heb ik gewoon geen al te goede benen.' Over Evenepoel wou Almeida tot slot nog iets kwijt. 'Hij is onverslaanbaar. Alleen Pogacar zou hem kunnen volgen,' zo is de Portugees duidelijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws