Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca

Na een welverdiende rustdag doemen de renners dinsdag plots op aan de Costa Blanca, waar een dertig kilometer lange tijdrit een nieuw meetpunt zal worden in deze Vuelta. In de Leiderstrui bekeek het parcours en licht aan de hand daarvan de favorieten toe.

Parcours etappe 10 Vuelta a España 2022

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca

Zondag zaten we nog in het noorden van Spanje, op de rustdag maken de renners de trip naar het zuiden: aan de Costa Blanca wordt er begonnen met een tijdrit, die voor veel renners ook nog als een halve rustdag zal aanvoelen. De klassementsrenners zullen in de dertig kilometer lange beproeving echter opnieuw het uiterste eruit moeten halen.

Starten doen we in Elche, waarna we in één rechte lijn naar de kust trekken in vijftien kilometer. Bij L'Altet bereiken we de zee dan, om het tweede deel van de chrono parallel aan de zee af te werken richting Alicante. Je leest het: op technische stukken hoeven we niet veel te rekenen, het zal vooral een kwestie van beuken zijn.

Enkel in de steden Elche en Alicante staan er wat bochten op het programma, maar op meer dan dat hoeven de renners niet te letten. Sowieso zijn ze wel bekend met deze streek, daar veel ploegen in de wintermaanden hun trainingskampen in de regio van Alicante organiseren.

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca

Tijden
Start: 13.52 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 10 Vuelta a España 2022

We zitten aan de Costa Blanca en dat betekent dat de renners mooi strandweer krijgen. Dinsdag zal het naar verwachting 31 graden worden, terwijl de wind in het voordeel lijkt te gaan blazen. Dat houdt in dat we een snelle tijdrit gaan krijgen.

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022-

Wie doet Remco Evenepoel wat? De Belg van Quick Step-Alpha Vinyl fietst op een wolk en is met zijn tijdritkwaliteiten de absolute topfavoriet voor deze tijdrit van dertig kilometer. Zijn familie is overigens afgereisd naar Alicante, wat de 22-jarige wedstrijdleider ongetwijfeld nog wat extra motivatie geeft om hier nog eens uit te pakken.

Primoz Roglic is volgens ploegleider Grischa Niermann nog niet 100 procent, maar de Jumbo-Visma's zien de tijdrit wel als kans om tijd te pakken op veel concurrenten. De Sloveense kopman klopte Evenepoel dit jaar al in de tijdrit van de Ronde van het Baskenland, al zou het wel een verrassing zijn als hij nu plots zijn Belgische opponent op grote achterstand rijdt. Ook Rohan Dennis is overigens kanshebber namens Jumbo-Visma.

Favorieten etappe 10 Vuelta a España 2022 | Brommeren tegen de klok langs de Costa Blanca

Bij INEOS Grenadiers zouden ze dinsdag rekenen op Ethan Hayter, een van hun goudhaantjes. De Brit reed tot dusver anoniem rond in deze Vuelta en kon daar met een goede tijdrit verandering in brengen, maar testte helaas positief op het coronavirus. Een opgave was onvermijdelijk, waardoor de ogen bij INEOS dinsdag op Dylan van Baarle gericht zullen zijn.

Thymen Arensman is een andere Nederlandse hoop voor de chrono, al verloor hij zondag wel kostbare tijd. Andere outsiders zijn groene trui Mads Pedersen, de Fransman Bruno Armirail, Girotijdrit-winnaar Simon Yates, seizoensrevelatie Fred Wright, de tot dusver anonieme Amerikaan Brandon McNulty en Evenepoel-knecht Rémj Cavagna. Ook de UAE-kopmannen Joao Almeida en Juan Ayuso kunnen aardig tegen de klok rijden.

Odds etappe 10 Vuelta a España 2022

Remco Evenepoel - Bet365: 1,25 / Jack's: 1,25
Rohan Dennis - Bet365: 9.00 / Jack's: 9,00
Primoz Roglic - Bet365: 10,00 / Jack's: 10,00
Thymen Arensman - Bet365: 15,00 / Jack's: 15,00
Rémi Cavagna - Bet365: 26,00 / Jack's: 29,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 10 Vuelta a España  2022

Poll

Wie wint rit 10 in de Vuelta?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws