Wielrennen op TV 4 september 2022 | Aankomst bergop in Vuelta en Schotland, eendagskoersen in Frankrijk en de VS! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 4 september 2022 | Aankomst bergop in Vuelta en Schotland, eendagskoersen in Frankrijk en de VS!

Wielrennen op TV 4 september 2022 | Aankomst bergop in Vuelta en Schotland, eendagskoersen in Frankrijk en de VS!

Het belooft zondag 3 september een mooie en volle koersdag te worden. De Vuelta a España wordt vervolgd met een bergrit, terwijl men in Groot-Brittannië begint aan haar jaarlijkse wielerronde van een week. Daarnaast staan er twee mooie eendagswedstrijden op het programma in de Verenigde Staten en Frankrijk. In de Leiderstrui vertelt u meer!

TV en tijden etappe 15 Vuelta a España 2022

In de Vuelta a España staat zondag een zeer interessante etappe te wachten, voordat de renners een dagje rust krijgen. In een korte rit over 149,6 kilometer moeten de nodige hoogtemeters worden overwonnen, maar het venijn zit duidelijk in de staart. Daar zet men koers richting de Sierra Nevada, waar de Alto Hoya de la Mora (19,3 kilometer, aan 7,9 procent) als scherprechter dient. De steilste stroken zitten in de eerste vijf kilometer, maar dat betekent niet dat het daarna makkelijk wordt.

Het startschot voor de vijftiende etappe wordt om 13.21 uur gegeven, waar de renners vertrekken vanuit Martos. Terwijl In de Leiderstrui de hele dag een liveblog bijhoudt, kunt u op televisie vanaf 12.55 uur inschakelen op Eurosport. Op het hoofdkanaal en de Eurosport Player zijn ze er tot het eind van de etappe bij. Dit geldt ook voor Sporza (op Eén), al zendt de Belgische koers pas vanaf 15.50 uur uit. De finish is rond 17.30 uur, waardoor u na de finish van de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort nog mooi de finale van de etappe kunt volgen.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Groot-Brittannië 2022

De achtdaagse Ronde van Groot-Brittannië wordt zondag afgetrapt met een lastige rit. De eerste etappe vertrekt vanuit het Schotse Aberdeen, waarna koers wordt gezet richting het Glenshee Ski Centre in de Schotse Hooglanden. Op dit moment zal er geen sneeuw te bewonderen zijn, maar de laatste drie kilometer van deze klim zijn wel lastig te noemen. Met een gemiddelde van zes procent mogen de betere klimmers zich namelijk opmaken voor de eerste ritzege en leiderstrui.

De renners beginnen om 12.15 uur Nederlandse tijd aan hun rit over 181,3 kilometer. De wedstrijd is in zijn geheel live te zien op de Eurosport Player, waar ze vanaf 11.55 uur inschakelen. Tussen 16.15 uur en 16.35 uur begint men aan de slotklim, terwijl de renners rond 16.45 uur aan de finish worden verwacht. INEOS Grenadiers zal met kopman Tom Pidcock ongetwijfeld hopen op succes, maar zij zullen concurrentie krijgen van WorldTour-ploegen als BORA-hansgroehe, Movistar Team en Isreal-Premier Tech.

TV en tijden Maryland Cycling Classic 2022

In de Verenigde Staten wordt zondag voor het eerst de Maryland Cycling Classic verreden. Deze eendaagse wedstrijd wordt aangeduid als 1.Pro-wedstrijd en is voor een aantal teams belangrijk in de strijd voor behoud van de WorldTour-licentie. Niet raar dat teams als Team BikeExchange-Jayco (met Dylan Groenewegen en Michael Matthews), Isreal-Premier Tech (Giacomo Nizzolo) en EF Education-EasyPost (Magnus Cort) hier aan de start staan om belangrijke punten te bemachtigen.

Er is een grote kans dat de koers uitdraait op een massasprint, aangezien het laatste deel van de etappe nauwelijks hoogtemeters kent. De wedstrijd start zondag om 19.30 uur Nederlandse tijd en finisht rond 00.00 uur. Via de Eurosport Player kunt u de wedstrijd in zijn geheel zien, aangezien zij al vanaf 19.00 uur inschakelen. Niet in staat om te kijken? Dan kunt u de volgende dag een wedstrijdverslag op In de Leiderstrui verwachten.

TV en tijden Tour du Doubs 2022

In Frankrijk staat zondag de Tour du Doubs op het programma. Over het lastige parcours rijden de renners over 204 kilometer van Morteau naar Pontarlier. Er staan acht middellange beklimmingen op het programma, waar de top van de Le Larmont (4,4 kilometer, aan 5,1 procent) op 6,5 kilometer van de finish ligt. De winnaar mogen we verwachten vanuit één van de Franse WorldTour-ploegen, al geven ook Intermarché-Wanty-Gobert en Lotto Soudal acte de présence.

In 2021 mocht Dorian Godon namens AG2R Citroën Team de bloemen in ontvangst nemen. Dit jaar hoopt de Fransman in zijn thuisland de titel te verdedigen. Dat mag hij doen vanaf 11.35 uur, want dan wordt het startschot gegeven. De wedstrijd lijkt niet op televisie te worden uitgezonden, maar u kunt na afloop een wedstrijdverslag verwachten op onze site.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws